Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality Warta Industri Rapat News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Pariwisata saya berkembang: tren lelungan Amerika Latin diumumake

Pariwisata saya berkembang: tren lelungan Amerika Latin diumumake
Tren perjalanan Amerika Latin dicethakaké
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Plancongan menyang Amerika Latin wis tuwuh 3.3% ing telung kuartal pisanan 2019 lan pesenan maju kanggo Q4 yaiku 4.0% luwih dhisik tinimbang ing pungkasan Q3 taun kepungkur.

Tren ditampilake ing diskusi panel sing ditindakake ing Pasar Plancongan Dunia, London, moderat dening wartawan Jeremy Skidmore lan nampilake Colin Stewart; ketua LATA, Olivier Ponti, Wakil Presiden Wawasan ing ForwardKeys lan perwakilan negara: María Amalia Revelo Raventós; Menteri Pariwisata Kosta Rika, Anasha Campbell Lewis; Menteri Pariwisata Nikaragua, lan Felipe Uribe; Kepala Marketing Officer ing papan pariwisata Chili.

Data kasebut nuduhake manawa pasar sumber paling gedhe kanggo penerbangan menyang negara-negara Amerika Latin, yaiku Amerika Utara, sing nuduhake 43% pendatang ing periode 1 Jan - 30 Sep. Saka kana, pendatang munggah 7.0% ing sangang wulan pertama taun iki lan pesenan maju kanggo Q4 luwih cepet 6.0%. Pasar sumber paling penting nomer loro, kanthi pangsa 32%, yaiku negara-negara Amerika Latin. Ing sangang wulan kaping pisanan, para rawuh saka Amerika Latin mudhun 1.2% lan pesenan Q4 kanthi efektif rata saka bawana, mung 0.1% ing ngarep. Pasar sumber utama nomer telu yaiku Eropa, kanthi pangsa 22%. Kedatangan Eropa munggah 2.1% ing sangang wulan pertama lan pesenan Q4 5.1% luwih dhisik. Plancongan saka Asia Pasifik, kanthi pangsa 2%, lan Afrika & Timur Tengah, kanthi pangsa 1%, nuduhake angka pertumbuhan sing apik banget, masing-masing munggah 9.1% lan 33.0% kanggo sangang wulan pertama lan luwih maju 10.1% lan 29.2% kanggo Q4.

Deleng ing Inggris khusus, data reservasi udara sajrone 12 wulan pungkasan (nganti 30 September 2019), nuduhake penurunan 1.2% ing total kedatangan udara ing Amerika Latin saka Inggris dibandhingake karo periode sing padha taun sadurunge. Nanging, yen dibandhingake, total pengunjung internasional saka Inggris menyang saindenging jagad wis mudhun 1.6% sajrone periode sing padha - nyorot ketahanan pasar perjalanan Amerika Latin.

Salah sawijining faktor utama yaiku krisis ekonomi ing Argentina sing nyebabake penurunan nilai mata uangane, peso Argentina, sing nggawe tujuan kasebut dadi nilai istimewa kanggo para pengunjung, nanging lelungan menyang luar negeri luwih larang kanggo warga negara. Amarga Argentina minangka pasar sumber utama kanggo negara-negara liyane ing wilayah kasebut, mula dheweke bakal tiba.

Nggoleki pesenan kanggo Q4 2019 (periode Okt - Des), data kasebut nuduhake 4% kenaikan pesenan global menyang Amerika Latin. Negara-negara berkembang utama kalebu Nikaragua (+ 98.3%); sanajan saka garis dasar cilik, Chili (+ 13.2%) lan Panama (+ 13.1%). Pesenan maju menyang Costa Rica uga tambah (+ 11.3%).

Nyawang khusus ing Nikaragua, sanajan tuwuh pariwisata sing apik ing 2017, ing 2018 akeh pasar utama Nikaragua ngetrapake saran lelungan sing ketat sawise protes ing negara sing duweni pengaruh gedhe ing industri lelungan negara kasebut. Sadurunge protes, kedadeyan sing tekan 5.1% lan pesenan mundhak 7.0%. Nanging, ing taun sabanjure, pendatang ing Nikaragua mudhun meh 60%. Pemulihan saiki lagi ditindakake, kanthi jumlah rawuh lan pesenan ing periode Mei-Sep 2019 mundhak sacara dramatis, dibandhingake karo volume sing kacathet ing periode sing padha taun sadurunge. Pemulihan iki didhukung dening kampanye LATA sing ditargetake ing industri lelungan Inggris kanthi irah-irahan #NicaraguaIsopen lan kalebu sawetara tumindak promosi.

Paling anyar, kerusuhan domestik uga kena pengaruh ing Ekuador. Data kasebut nuduhake manawa ana pangaruh jangka pendek, sawise protes mandheg, pesenan cepet banget. Protes kasebut uga duweni pengaruh jangka pendek kanggo negara-negara Amerika Latin liyane, Columbia, Panama lan Peru.

Ing kasus Chili, negara kasebut saiki ngalami protes ing Santiago sing bisa nyebabake pengaruh jangka pendek kanggo jumlah pengunjung. Nanging, conto ing ndhuwur nuduhake 'bouncbackability' tujuan ing Amerika Latin. Felipe Uribe, kepala petugas pemasaran Dewan Pariwisata Chili ujar: "Nalika saiki ana demonstrasi ing bagean tengah Santiago, umume kutha lan negara liya ora kena pengaruh lan masarakat bisa nerusake rencana plancongan kaya biasane."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov