24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Warta Breaking Martinique News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Martinique main panggung ing Festival Film Internasional Afrika Diaspora

Martinique main panggung ing Festival Film Internasional Afrika Diaspora
Martinique main panggung ing Festival Film Internasional Afrika Diaspora
ditulis dening Kepala Editor Tugas

The Festival Film Internasional Diaspora Afrika (ADIFF) bakal ngrayakake ulang taune kaping 27 wiwit tanggal 29 November nganti 15 Desember kanthi luwih saka 60 narasi dawa lan dokumenter sing bakal ditampilake ing Universitas Universitas Columbia, Cinema Village, MIST Harlem lan Museum Gambar Ngalih.

Mitra utama lan sponsor resmi, Otoritas Pariwisata Martinique / CMT USA uga ndhukung penyaringan Gala saka "Jocelyne, mi tchè mwen | Jocelyne Béroard, at Heart | ” sajrone festival kasebut, dianakake ing dina Minggu, 1 Desember 2019 ing Guru College, Universitas Columbia, 6 sore.

Dokumenter musik iki nyritakake babagan urip lan karir Jocelyne Béroard, pimpinan grup Kassav lan penyanyi wanita tunggal saka Martinique; disutradarai dening pembuat film Maharaki, uga saka Isle of Flowers. Jocelyne Béroard minangka salah sawijining ikon komunitas Karibia lan Afrika sing paling gedhe. Ngluwihi gerakan musik anyar sing diarani Zouk, dheweke akeh nyumbang kanggo nyebarake pengaruh ing Karibia lan menyang panggung musik global. Ms.Béroard minangka penyanyi Karibia pertama sing entuk rekor Emas. Para pamirso film ing "Jocelyne, mi tchè mwen" bakal diajak resepsi koktail karo panganan Creole sing disponsori dening Rhum Clément lan bakal ditindakake sadurunge disaring jam 5 sore.

Antarane 8 pembuat film wanita ing festival kasebut, Maharaki, sing uga pelukis, miwiti karir kanthi menang film cendhak. Sawise ngarahake artis Indrani ing video musik 'To The Other Side', dheweke wis biasa dijaluk nggarap produksi ing luar negeri, sing ndadekake dheweke bisa ngarahake bintang musik kayata Rihanna lan Shontelle. Dheweke bali menyang film, VIVRE sing diantisipasi, rampung ing 2013; nggawe pilihan resmi luwih saka 50 festival film lan menang 11 penghargaan sajrone 9 wulan.

Jocelyne Béroard lan Maharaki dadi kanca sing apik. Martinique minangka lemah subur kanggo seniman, panulis cathetan kayata Jeanne Nardal, Frantz Fanon, Patrick Chamoiseau utawa Edouard Glissant, lan produser lan sutradara pionir kayata Euzhan Palcy sing menehi film fitur menang kalebu Sugar Cane Alley lan A Season White garing. Mungkin sing paling misuwur yaiku putra asli Aimé Césaire sing misuwur, pujangga internasional, filsuf, politikus sing dadi pendiri gerakan sing dikenal kanthi jeneng negritude.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov