Breaking News Internasional Breaking Taiwan News Warta Breaking Travel China Breaking News budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Ora 'China': Taiwan nglarang smartphone Huawei nganggo ID panelpon sing salah

Pilih basa sampeyan
Dudu 'provinsi China': Taiwan nglarang smartphone Huawei nganggo ID panelpon sing salah
Taiwan nglarang ponsel cerdas Huawei liwat ID panelpon sing salah
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Wakil direktur Departemen Frekuensi lan Sumber Daya Komisi Nasional Komunikasi Taiwan, Niu Hsin-ren, ujar manawa komisi kasebut menehi arahan marang distributor lokal tablet lan smartphone supaya ora adol model smartphone Huawei P30, P30 Pro, lan Nova 5T Huawei nganti raksasa telekomunikasi Tiongkok mulihake label. menyang sistem operasi asline lan aplikasi internal.

Taiwan wis nundha adol telu Huawei Smartphone sawise perusahaan menehi label kasebut minangka provinsi China kanggo zona wektu lan kontak, regulator komunikasi pamrentah dhewe kasebut ujar dina Jumuah.

"Penunjukan kasebut bertentangan karo kasunyatan lan ngrusak martabat negara kita," ujare komisi kasebut ing pernyataan kasebut.

ID panelpon ing telung smartphone Huawei wis nampilake lokasi panelpon minangka "Taiwan, China" tinimbang "Taiwan" wiwit nganyari keamanan ing sistem operasi. Kanggo mesthekake labeling sing akurat ing mbesuk, komisi kasebut njaluk njaluk pabrikan komputer smartphone lan tablet kanggo mlebu afidavit nalika njaluk sertifikasi produke. Sertifikasi bakal dicabut yen pabrik ditemokake bakal ngganti setelan sawise entuk sertifikat lan mlebu afidavit, ujare pratelan kasebut. Nalika Beijing durung menehi komentar babagan masalah iki, versi Times-Cina ing Global Times, tabloid saben dina ing sangisoré koran Partai Komunis Tiongkok, Daily Daily, ngutip sumber sing ora dijenengi nalika ujar ing edhisi Jumuah yen masalah kasebut wis dipolitisir lan bisa uga meksa Huawei metu saka pasar Taiwan. Ngandika yen Huawei cukup gedhe kanggo entuk serangan kasebut, rantai pasokan perusahaan ing Taiwan mesthi nandhang sangsara. Taiwan minangka negara berdaulat lan wis dipimpin kanthi kapisah wiwit pulau lan daratan China pisah ing tengah-tengah perang saudara ing taun 1949. Beijing isih nganggep Taiwan minangka propinsi sing mbrontak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov