24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Kuba nyuda Peso Konversi kanggo ningkatake pariwisata

0a1_468
0a1_468
ditulis dening editor

HAVANA, Cuba - Bank Sentral Kuba ngumumake devaluasi 8 persen mata uang keras pulau kasebut, Peso Konversi Kuba utawa CUC.

Print Friendly, PDF & Email

HAVANA, Cuba - Bank Sentral Kuba ngumumake devaluasi 8 persen mata uang keras pulau kasebut, Peso Konversi Kuba utawa CUC. Yen rega tetep stabil, langkah kasebut bakal nambah daya beli turis sing ngunjungi Kuba uga warga Kuba sing nampa pengiriman uang saka luar negeri.

Kanthi krisis ekonomi sing saiki diadhepi ing negara Karibia, keputusan sing digawe dina Senin uga kudu ningkatake ekspor Kuba lan menehi insentif kanggo produksi lokal babagan impor, ujar Presiden Bank Sentral Ernesto Medina Villaveirán.

Devaluasi nyedhiyakake CUC ing 1 X 1 karo Dolar AS (wis $ 1.08 CUC x 1.00 USD) lan uga menehi luwih akeh tenaga tuku kanggo Euro lan kabeh mata uang liyane.

Ing kasus mung Dolar AS, biaya tambahan 10 persen kanggo ijol-ijolan dhuwit awis isih ditrapake. Ora ditrapake kanggo kertu kredit utawa transfer kabel.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.