Brunei duwe tujuan kanggo nampilake koleksi artefak Islam sing unik

0a3_371
0a3_371
ditulis dening editor

Bandar Seri Begawan – Tourism has always been deemed a strong front-runner in Brunei’s ambition towards economic diversification and the Abode of Peace’s palate for such an endeavour has expanded to i

Print Friendly, PDF & Email

Bandar Seri Begawan – Tourism has always been deemed a strong front-runner in Brunei’s ambition towards economic diversification and the Abode of Peace’s palate for such an endeavour has expanded to include the showcasing of the country’s Islamic wealth in the hope of attracting Muslims and non-Muslims from around the region and beyond.

Kanthi kerja sama saka Kantor Mufti Negara, Departemen Pariwisata ing sangisoré Kementerian Perindustrian lan Sumber Daya Utama wis nyipta paket anyar sing tujuane kanggo pamerake marang dunya ora mung budaya lan cara urip Brunei, nanging uga koleksi artefak Islam sing unik kalebu saka koleksi pribadi Baginda Sultan lan Yang Di-Pertuan saka Negara Brunei Darussalam.

Langkah kanggo mbukak "lawang Islam" kanggo turis dibahas taun kepungkur sajrone Forum Pariwisata Asean, ing endi Menteri Perindustrian lan Sumber Daya Utama, Pehin 'Orang Kaya Seri Utama Dato Seri Setia Awang Haji Yahya bin Begawan Mudim Dato Paduka Haji Bakar, nganakake diskusi karo Menteri Pariwisata Malaysia Dato 'Sri Dr Ng Yen Yen babagan pengembangan kolaborasi sing negesake karakteristik kuat sing padha karo negara kasebut.

Ing sawijining wawancara karo Buletin Kalimantan, Sekretaris Tetap MIPR Dato Paduka Dr Haji Mohd Amin Liew bin Abdullah, nuduhake manawa inisiatif Pariwisata Islam minangka langkah pertama kanggo mujudake kemitraan karo Malaysia lan mbesuk bakal ndeleng gabungan saka kaloro negara kasebut. Produk Islam.

Kanthi kerja sama, dheweke ujar, "Kita bakal nduwe pengaruh sing luwih kuat lan mula bisa nyebar pesen manawa pariwisata Islam minangka pengalaman sing ora kudu dilalekake," lan uga negesake manawa paket kasebut bakal dadi insentif kanggo kegiatan pariwisata liyane sing ditawakake ing kaloro negara kasebut.

Departemen Pariwisata wis milih agen ing China lan Australia kanggo mbiyantu promosi paket anyar Brunei nalika isih golek pasar potensial liwat promotor resmi pariwisata Brunei Darussalam Holdings sing wis ngrancang sawetara paket menarik kanggo narik luwih akeh turis saka negara-negara sing luwih gedhe, lan luwih adoh.

Mbesuk uga duwe rencana nggawa luwih akeh artefak kanggo ditambahake koleksi negara, ujare Dato Paduka Amin Liew.

CEO Pariwisata, Syeikh Jamaluddin Syeikh Mohammed, ujar manawa Brunei target 20 persen luwih akeh turis ing taun 2011 sing mbantah target taun kepungkur yaiku pitung persen lan percaya yen paket Pariwisata Islam bakal mbantu nyadari visi iki amarga ana jutaan komunitas Islam sing manggon ing kene ing Asean dhewe lan nambahake manawa siji persen saka target target "wis akeh.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.