24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Bangladesh Warta Breaking Travel Investments News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Pengumuman Boeing lan Biman Bangladesh Airlines ing Dubai Airshow

Boeing_logo_2
Boeing_logo_2
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Boeing] lan Biman Bangladesh Airlines (Biman) ngumumake dina iki ing Dubai Airshow 2019 manawa maskapai kasebut ngembangake 787 armada Dreamliner kanthi rong pesawat tambahan sing regane $ 585 yuta ing rega dhaptar.

Tuku kasebut - direkam ing wulan Oktober minangka urutan sing ora dingerteni ing situs web Boeing - nglengkapi armada Biman saka 787-8 jet kanthi varian 787-9 sing luwih gedhe lan luwih dawa. Pembawa bendera nasional saka Bangladesh ujar manawa tambahan taun 787-9 bakal mbantu modernisasi armada lan nggedhekake jaringan internasional.

"Salah sawijining prioritas utama yaiku nduwe armada modern kanthi pesawat terbang sing maju teknologi sing bakal bisa nggedhekake jangkauan internasional," ujare Air Marshal Muhammad Enamul Bari, Mantan Kepala Staf Udara, Ketua Direksi, Biman Bangladesh Airlines. "Nalika duwe jaringan domestik sing apik, kita bakal ngrancang jaringan internasional kanggo nyakup tujuan liyane ing Eropah, Asia lan Timur tengah. 787 kanthi kaunggulan teknologi, kinerja operasional sing apik lan pengalaman penumpang bakal bisa nggayuh tujuan kasebut, "ujare.

787-9 minangka bagean saka kulawarga telung anggota sing nyedhiyakake efisiensi bahan bakar jarak jauh lan ora ana tandhingane ing pasar kursi 200 nganti 350. Kanggo Biman Bangladesh, 787-9 bisa nggawa 298 penumpang kanthi konfigurasi standar telung kelas lan mabur nganti 7,530 mil laut (13,950 km) nalika nyuda panggunaan bahan bakar lan emisi nganti 25 persen dibandhingake karo pesawat sing luwih lawas.

"Biman Bangladesh nuduhake kita potensi kuat kulawarga Dreamliner. Mung pungkasan wulan, maskapai kasebut ngluncurake penerbangan non-stop anyar saka pusat ing Dhaka menyang Madinah, Saudi Arabia. Iki conto sing apik saka 787-8 sing dadi 'pembuka pasar.' Saiki, Biman nambahake 787-9 sing nggawa luwih akeh kursi, luwih akeh lan bisa nggawa kargo kanggo rute sing mbutuhake. Kalorone bakal nggawe solusi jaringan sing nguntungake kanggo Biman, "jarene Stan Deal, presiden lan kepala pejabat eksekutif, Pesawat Terbang Komersial Boeing.

Boeing uga nyedhiyakake layanan sing ngewangi Biman supaya bisa luwih efisien. Minangka bagean saka kesepakatan multiyear, pilot maskapai taun iki wiwit nggunakake platform tas penerbangan elektronik (EFB) Jeppesen Flite Deck Pro X kanggo ngakses grafik seluler lan informasi navigasi, nambah kesadharan situasional ing lapangan lan ing udara.

Wiwit mlebu layanan ing 2011, kulawarga 787 wis mbisakake luwih saka 250 rute point-to-point anyar lan ngirit luwih saka 45 milyar pon bahan bakar. Dirancang kanthi dipikirake para penumpang, kulawarga 787 menehi pengalaman sing ora ana tandhingane karo jendhela paling gedhe ing jet komersial apa wae, wadhah overhead gedhe kanthi ruangan kanggo tas saben wong, hawa kabin sing nyaman sing luwih resik lan luwih lembab lan kalebu lampu LED sing nyenengake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.