24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Ora ana kompetisi karo Dubai kanggo dhuwit pariwisata - Abu Dhabi

00_1208731885
00_1208731885
ditulis dening editor

Abu Dhabi ora pengin saingan karo Dubai kanggo entuk pendapatan pariwisata, ujare ketua Otoritas Pariwisata Abu Dhabi (ADTA), dina Minggu.

Syekh Sultan bin Tahnoun Al Nahyan ujar manawa Abu Dhabi fokus kanggo narik "para pelancar bintang lima" lan ora bakal target pasar pariwisata massal.

Print Friendly, PDF & Email

Abu Dhabi ora pengin saingan karo Dubai kanggo entuk pendapatan pariwisata, ujare ketua Otoritas Pariwisata Abu Dhabi (ADTA), dina Minggu.

Syekh Sultan bin Tahnoun Al Nahyan ujar manawa Abu Dhabi fokus kanggo narik "para pelancar bintang lima" lan ora bakal target pasar pariwisata massal.

Syekh Sultan ujar manawa emirat pengin nggunakake pasar ceruk ing ngendi pengunjung bakal nggunakake "10 kali luwih akeh" tinimbang rata-rata turis.

"Iki dudu babagan pariwisata massal ing kene [ing Abu Dhabi]. Kita fokus ing pasar ceruk. Nanging sampeyan kudu ngelingi, siji pengunjung budaya bisa uga nglampahi 10 kali luwih akeh tinimbang sing dibuwang pengunjung, "jarene nalika ngomongake babagan rencana ngluncurake rencana limang taun ADTA kanggo industri pariwisata Abu Dhabi.

ADTA ujar manawa bakal fokus ing pantai, alam, budaya, olahraga, petualangan lan pariwisata bisnis.

Syekh Sultan ujar manawa Abu Dhabi njupuk "pendekatan sing dikelola" kanggo industri pariwisata.

Dheweke ujar manawa emirat kasebut katon saka anak bawahan India menyang Afrika Lor kanggo sinau saka strategi turisme negara liya.

Miturut rencana limang taun, Abu Dhabi ngrencanakake bakal nambah jumlah kamar hotel ing emirat dadi 25,000 ing pungkasan taun 2012 kanggo ngatasi 2.7 yuta turis sing diramalake.

ADTA ujar manawa angka kasebut minangka paningkatan signifikan ramalan sadurunge sing digawe ing taun 2004, sing ngasilake 21,000 kamar hotel lan 2.4 yuta turis ing taun 2012.

Saiki Abu Dhabi duwe sekitar 12,000 kamar hotel sing kasedhiya lan 1.4 yuta turis sing ngunjungi ibukota UEA saben taun.

Kanggo nggedhekake pertumbuhan iki, ADTA ujar manawa dheweke arep mbukak kantor internasional ing pitung negara ing taun 2012, kalebu Australia, China lan Italia. ADTA wis duwe kantor ing Inggris, Jerman lan Prancis.

Panguwasa ngrencanakake ngluncurake sawetara inisiatif 135 sing ditujokake kanggo ningkatake "integritas produk", kalebu ngenalake sistem rating bintang klasifikasi hotel anyar.

Watesan Visa bakal disederhanakake uga supaya luwih gampang wong ngunjungi emirat, ditambahake.

Abu Dhabi saiki nggawe akeh obyek wisata, kalebu trek balap Formula Siji Yas Island, resor butik Desert Islands Resort ing Pulo Sir Bani Yas lan mundur gurun Qasr Al Sarab ing Gurun Liwa.

Emirat kasebut uga mbangun limang museum ing pulau Saadiyat, kalebu Louvre Abu Dhabi, Museum Nasional Sheikh Zayed, museum seni kontemporer Guggenheim Abu Dhabi, pusat seni pertunjukan, museum maritim lan pirang-pirang paviliun seni.

bisnis arabian.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.