Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Curacao News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Curaçao nyerang Wynwood ndhisiki Art Basel

Curaçao nyerang Wynwood ndhisiki Art Basel
Curaçao nyerang Wynwood ndhisiki Art Basel
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kepulauan Curaçao sing misuwur kanthi warna sing padhang lan akeh warna, nggawe kaca saka buku playune lan nggawe percikan ing Miami kanthi mural sing luwih gedhe tinimbang urip ing jantung Wynwood. Diilhami dening seni jalanan eklektik sing muncul sajrone rong taun kepungkur ing ibukutha negara Willemstad, Dewan Turis Curaçao (CTB) njaluk pitulung saka Curaçaoan sing kreatif lan lokal, Sander Van Beusekom, kanggo ngrancang lan nglukis potongan asli sing bakal ditampilake ing Wynwood kanggo nunggu Art Basel 2019.

Idea saka Van Beusekom lan tim CTB, mural 40 'x 18' ing Northwest 24th Street dadi main ing kampanye merek global pulau kasebut. Werna sing padhang - kaleidoskop kuning sing cerah, biru langit, jeruk keprok, indigo lan fuschia - langsung digambar saka estetika gaya CTB, dene grafis nuduhake sing paling apik sing ditawakake Curaçao, wiwit saka warga sing grapyak nganti urip segara sing slashy. Piece kasebut, kanthi irah-irahan "Tickle Me Curaçao," nyoroti wanita Curaçaoan sing nyenengake lan apik banget sing nggegirisi ing ngisor parrotfish, makhluk warna pelangi sing manggon ing 65+ situs selam ing pulau kasebut. Nanging, kanthi luwih cetha, mbukak latar mburi sing ngelingake bangunan bersejarah Curaçao lan Jembatan Ratu Juliana, jembatan paling dhuwur ing Karibia. Rona biru ing latar mburi lan penghasilan sing bentuke bintang wanita minangka tandha luwih cepet menyang Pulo ABC lan bendera nasional.

"Kita mesthi golek cara kreatif kanggo push amplop lan nyelehake Curaçao ing panggung global," ujare Pennicook. "Kanthi pesawat udara nonstop ing American Airlines metu saka Miami International, Florida Selatan mesthi dadi salah sawijining pasar geografis paling dhuwur. Nikah adegan seni sing lagi maju kanthi salah sawijining acara paling misuwur ing Miami kaya-kaya wajar. ”

Lair lan diwasa ing Curaçao, Van Beusekom minangka salah sawijining seniman lokal sing diklaim narik nyawa anyar menyang distrik Scharloo lan Pietermaai ing Curaçao kanthi mural gedhe banget sing ditandur ing lurung-lurung ing kutha kasebut. Van Beusekom, bebarengan karo adhine lan manajer proyek Nicole, mbukak BLEND Creative Imaging, perusahaan seni lan desain grafis sing mikir maju sing melu ilustrasi lan animasi. Van Beusekom minangka salah sawijining pendiri Street Art Skalo, sawijining organisasi sing misine nyantikake wilayah Scharloo ing Curaçao lan nampilake bakat lokal pulau kasebut. Potongané ing mburine Museum Maritim Curaçao, yaiku bapak lan putra sedina mancing, minangka salah sawijining seni jalanan paling Instagram ing pulau kasebut.

"Saben dina aku rumangsa diilhami dening warga Curaçao, warna-warna, lan kaendahan alam ing pulau kasebut, lan mesthi kepeksa nampilake aspek-aspek kasebut ing seniku," ujare Van Beusekom. "Duwe kesempatan kanggo nggawe mural Curaçao lan nempatno tujuan kasebut ing panggung global yaiku sing dakkarepake."

Proyek Wynwood diwiwiti wiwitan wulan November lan udakara rong minggu kanggo dirampungake. "Tickle Me Curaçao" bakal ditampilake ing Art Basel (5-8 Desember) lan terus nganti akhir Januari.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov