Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

JAZZUARY: Brussels nggawe perhatian jazz nalika Januari

Pilih basa sampeyan
JAZZUARY: Brussels nggawe perhatian jazz nalika Januari
Brussels nggawe perhatian jazz ing wulan Januari
ditulis dening Kepala Editor Tugas

The ibukutha Eropa bakal kedher swarane jazz nalika wiwitan taun 2020. Saka tanggal 8 nganti 25 Januari 2020, ora kurang saka telung festival jazz bakal ditampilake Brussels'urip budaya: Festival Jazz Brussels, Festival Jazz Sungai lan Djangofolllies. Telung acara sing ora bisa ditolak kanthi telung identitas sing beda sing bakal nampilake bakat anyar saka adegan jazz Belgia lan bintang internasional.

Brussels, mesthi jazz

Minangka papan kelairan saxophone, ibukutha Belgia wis dadi persinggahan penting kanggo musisi lan penyayang genre kasebut. Brussels minangka kutha kanthi konser jazz paling dhuwur per kapita ing saindenging jagad, sawise New York lan Paris. Saka Toots Thielemans, menyang Philip Catherine, Steve Houben, Mélanie De Biasio, Eric Legnini, lan Charles Loos, duta-duta jazz Belgia ing luar negeri kabeh duwe hubungan sing raket karo kutha iki, sing apik banget kanggo muter lan nuduhake musik sampeyan. Kanthi akeh festival, aula konser, klub lan konservatorium, jazz nyebar lan bisa dirungokake ing endi wae, kanthi saben gaya, ing saindhenging taun lan ing wayah wengi.

Salah sawijining sorotan tanggalan jazz Brussel yaiku ing wulan Januari. Wiwit 2016, visit.brussels wis nyoroti tawaran sing luar biasa iki kanthi kampanye JAZZUARY.

Festival Jazz Brussels, acara taunan kanggo para penyayang jazz

Flagey nawakake 11 dina festival nggabungake, kaya biasane, nggawe bintang internasional lan panemuan saka adegan jazz lokal. Drum drum Brussels Antoine Pierre bakal dadi seniman ing omah lan bakal nyedhiyakake telung proyek, kalebu rong kreasi anyar. Drummers bakal dipamerake ing festival kaping 6 iki, antara liya, Lander Gyselinck (St6cks), Tom Skinner (Wildflower), Makaya McCraven lan Anton Eger ing program kasebut. Lampu sorot uga ana ing rong label: wong Belgia saka WERF Records (Commander Spoon, Boyan Z, MDCIII, lan liya-liyane) lan wong Amerika saka International Anthem (Jeff Parker, Jamie Branch, lsp). Lapisan kue kasebut yaiku Mélanie De Biasio ing Belgia, sing bakal mbukak festival kasebut kanthi rong konser luar biasa kanggo nyengkuyung studio artis anyar ing Charleroi.

Flagey - saka 8 nganti 18 Januari

Festival Sungai Jazz, telung tahap kanggo njembarake cakrawala

Poster kanggo cris silang edisi kaping 6 ing antarane CD anyar (Macha Gharibian Trio, Utawa Bareket Quartet, Quentin Dujardin lan Didier Laloy, Bai Kamara Jr.), duet bledosan (David Linx & Michel Hatzigeorgiou, Igor Géhénot & Amaury Faye), liar ensembel (Rêve d'Eléphant Orchestra, Géraud Portal main Mingus), tamu bergengsi (Sal La Rocca Quartet feat. Stéphane Belmondo) lan tradhisi lan oyot (Alexandre Cavalière Quintet, Simin Tander). Program kasebut uga nampilake konser bocah-bocah dening Manuel Hermia, pameran ukiran saka Jean-Claude Salémi lan ceramah saka JP Schroeder ing gitaris Philip Catherine. Sorotan festival kasebut, Night Jazz Night, sing nutup acara tanggal 25, ing taun iki bakal diatur dening drummer Belgian sing apik, Stéphane Galland (Aka Moon ...).

Teater Marni, Stasiun Jazz, Le Senghor - 9 nganti 25 Januari

Djangofolllies, festival Belgian khusus kanggo jazz gipsi

Acara iki nggabungake musisi utama lan pertemuan musik sing apik ing antarane generasi, tradisi lan inovasi, kabeh ngurmati warisan Django Reinhardt. Klompok Jazzy Strings, kolaborasi apik banget antarane telung bapak lan telung putra (Schmitt, Cavalière, Debarre), bakal mbukak festival kasebut ing Brussels kaping pisanan ing AB. Program kanggo edisi kaping 6 iki uga kalebu Kamao Quartet sing diiringi Belgian Tcha Limberger sing misuwur, "raja musik gipsi" (The Times), kuintet pemain biola Alexandre Cavalière sing brilian, trio Dan Gharibia, lan pungkasane, sing anyar kuartet saka Fapy Lafertin.

Ancienne Belgique, Les Riches-Claires, Flagey, Stasiun Jazz, Muziekpublique, Kunsthumanoria - saka 14 nganti 25 Januari ing Brussels

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov