24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kongo News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Republik Kongo: Negara bencana alam sing diandharake yen banjir ngilangake 50K

Republik Kongo: Negara bencana alam sing diandharake yen banjir ngilangake 50K
Republik Kongo: Negara bencana alam sing diandharake yen banjir ngilangake 50K
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pamrentah Republik Kongo ngumumake negara bencana alam sawise paling ora 50,000 wong ing telung wilayah sing terlantar amarga banjir parah.

Dewan Menteri ujar sawetara udan deres pirang-pirang minggu ing wilayah Likouala, La Cuvette lan Plateaux ngrusak omah lan prasarana.

Pamrentah ujar manawa banjir parah nyebabake kerusakan perkebunan, ternak lan cadangan panganan, lan nuwuhake penyakit panyakit ing banyu. Udakara 50,000 wong ing sadawane Kali Kongo sing nandhang kasusahan, miturut dewan kasebut.

Victor Ngassi, sekretaris jenderal Makotipoko, luwih saka 400km (248 mil) ing hulu Brazzaville, ujar manawa masarakat ing kabupaten dheweke keluwen lan ngenteni pitulung pemerintah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov