Awards Breaking News Indonesia Warta Breaking Travel budaya News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tujuan wisata paling khas ing Indonesia yaiku ing Aceh

Tugu Zero Kilometer Sabang dijenengi tujuan wisata sing unik
D8A59EEB 434E 4CEC BD92 0642AC3B587B 19 1
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Tujuan wisata paling unik ing acara Penghargaan Pariwisata Indonesia (API) sing diselenggarakake dening Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif yaiku Monumen Zero Kilometer ing Kutha Sabang, Provinsi Aceh.

“Ya, wilayah Monumen Nol Kilometer kita wis menang hadiah kaping pisanan minangka tujuan wisata paling unik ing Indonesia. Kita bakal njaga iki, ”ujare Walikota Sabang Nazaruddin ing dina Jumuah sore sawise nampa penghargaan ing Jakarta.

Saliyane Sabang, Gua Mabala ing Kecamatan Sabu Raijua, Provinsi Nusa Tenggara Timur, dijenengi tujuan paling unik nomer loro, dene Danau Kaolin ing Distrik Bangka Tengah, Provinsi Bangka Belitung, nomer telu.

Coba Sutrisno, yaiku wakil presiden nalika semana, ngresmekake Monumen Zero Kilometer tanggal 9 September 1997, minangka simbol persatuan Indonesia saka Sabang, kutha paling kulon ing negara kasebut, nganti Merauke sing dununge ing provinsi Papua paling wetan ing Indonesia.

Monumen kasebut, direnovasi kaping pirang-pirang kesempatan, nduwe patang pilar sing nggambarake patang kutha lan pulau sing dununge ing wilayah paling jaba Indonesia: Sabang ing Aceh, Merauke ing Papua, Pulo Miangas ing Sulawesi Utara, lan Pulo Rote ing Nusa Tenggara Timur.

Pulo Miangas, dununge ing Kabupaten Sanger Talaud, Propinsi Sulawesi Utara, minangka pulau paling lor ing Indonesia, nuduhake wates laut karo Filipina. Pulo Rote, pulau paling kidul ing Indonesia, nuduhake wates laut karo Australia lan Timor Leste.

Sabang dununge ing Pulo Weh lan tujuan wisata laut sing populer, amarga pasisire duwe perairan sing jernih, pasir putih, wit-witan sing padhet, lan macem-macem jinis kewan.

Iki wis dadi papan sing disenengi para pecinta wisata laut nindakake macem-macem kegiatan, kayata nyilem, snorkeling, mancing, lan berjemur uga kanggo ngunjungi papan sing apik.

Sabang dipandang minangka ikon pariwisata Provinsi Aceh. Pulo Weh, dununge ing antarane Samodra India lan Selat Malaka, apik banget lan endah, amarga diubengi pirang-pirang pulau cilik. (INE)

www.indonesia.travel 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.