24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Mecah Luksemburg News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pengangkutan umum gratis ing Luksemburg? Apa bakal kelakon tenan?

Pengangkutan umum gratis ing Luksemburg? Apa bakal kelakon tenan?
buslux
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Luksemburg ora mung siji kanggo ngrawat pengunjung ing negarane. Luwih saka 600,000 warga Luksemburg bakal pamitan tiket bus lan kereta ing negarane, amarga Luksemburg wis arep dadi negara pertama sing kabeh transportasi umum gratis.

Luksemburg minangka negara cilik ing Eropa, anggota saka Uni Eropa lan bagean saka wilayah Schengen. Negara kasebut diubengi dening Belgia, Prancis lan Jerman. Umume akeh deso, kanthi alas Ardennes sing padhet lan taman alam ing sisih lor, jurang sing watu ing wilayah Mullerthal ing sisih wétan lan lembah kali Moselle ing sisih kidul-wétan. Ibukuthané, Luxembourg City, misuwur amarga sawijining kutha lawas abad pertengahan sing benteng ana ing perengan gedhe.

Nalika rencana arep maju menyang Luksemburg kanggo nawakake transportasi umum kanthi subsidi ing Maret 2020, serikat pekerja Syprolux tetep mantep nglawan langkah kasebut.

Mung ana 16 delegasi, Syprolux minangka salah sawijining serikat pekerja sing luwih cilik, nanging miturut presidene Mylène Bianchy, iki uga 'paling nggegirisi', manajemen negesake ing sawijining konferensi. Serikat pekerja kasebut pancen wis takon apa sing kudu ditakokake, lan para anggotane duwe bantahan.

Ing antarane pitakon sing diandharake yaiku durung mesthi kepiye carane tarif sing bakal diwilang, lan apa buruh lintas wates bakal nyoba numpak sepur ing Grand Kadipaten sanajan zona taman & nitih durung dibangun nyebrang wates. Sampeyan uga durung jelas babagan apa reaksi konduktor sepur yen ana kasusahan karo pelanggan amarga tiket ora bisa disita. Serikat pekerja kepengin weruh manawa kudu mandheg kreta lan ngenteni polisi teka minangka cara paling apik kanggo ngono.

Salah sawijining resolusi dina kasebut yaiku panjaluk polisi polisi transportasi. Individu sing tanggung jawab ing Syprolux uga nyoroti masalah kekurangan sepur nyata sing kasedhiya kanggo ngeterake jumlah pelanggan. Siji pitakonan sing penting, yaiku apa operator sepur ora diijini ngidinke sepur sing rame banget?

Masalah liyane yaiku tambah akeh konstruksi lan gaweyan dalan, akeh maneh sing direncanakake sajrone limang taun ngarep. Bianchy takon kepiye para politisi bisa mbenerake suspensi jalur kereta menyang wong sing tuku kertu wisata kelas kapisan, regane € 660 kanggo tiket tahunan yen kudu njupuk bus panggantos pirang-pirang wulan sapisan amarga ana kereta api.

Serikat pekerja utamane peduli karo kesejahteraan karyawan. Ana pitakon apa keamanan lan kualitas bisa ditindakake. Kajaba iku, CFL ngalami kangelan nemokake profil sing cocog kanggo pegawe anyar, saengga kurang akeh karyawan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.