Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Guam News wong Pengumuman Pers News Wire Plancongan Maneka Warta

Biro Pengunjung Guam gabung karo seniman lokal kanggo seri mural sing isih ana

guam-cemara
Biro Pengunjung Guam
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Biro Pengunjung Guam (GVB) seneng ngumumake perusahaan keanggotaan nirlaba kerja sama karo seniman lokal Lee Hiura San Nicolas kanggo ngasilake serangkaian mural ing saindenging pulau.

GVB wis dadi pendhukung seni ing pulau sing wis suwe lan menehi sponsor akeh acara kanggo nyakup Pow! Wah! Guam, Guam Art eXhibit (GAX), lan Penyemprotan Guam. Biro uga nyengkuyung tuwuhing seni lan nggandhengake bisnis karo bakat lokal.

"GVB wis kerjo bareng karo seniman lokal lan internasional liyane kanggo pirang-pirang taun kanggo ndandani pulau kita. Kita bangga terus gaweyan kasebut kanthi kolaborasi karo Lee, ”ujare Presiden lan CEO GVB Pilar Laguaña. "Proyek iki kabeh babagan nggawe seni kanthi tujuan. Kita pengin nggawe mural sing nyritakake babagan Guam lan bakal dadi obyek wisata anyar sing bisa dideleng para pengunjung lan warga. Ana limang titik utama sing bakal duwe mural skala gedhe ing minggu ngarep supaya bisa dinikmati kabeh. ”

Kaloro saka limang mural wis rampung. San Nicolas wis ngrampungake mural kepiting klapa gedhe utawa ayuyu ing desa Anigua cedhak Pengadilan Distrik Federal. Mural kaping pindho sing ditindakake yaiku bocah wadon Chamorrita, Cameron San Agustin, lan kembang waru gedhe ing jejere Pusat Pemberdayaan Blockbuster / Oasis lawas ing desa Tamuning. Proyek mural sabanjure yaiku ing Paseo de Susana kanthi rong mural pungkasan sing bakal dirampungake.

"Minangka seniman, aku kerja keras nggawe lukisan sing visual bisa ngomong karo aku lan para pamirsa babagan kaendahan lan budaya ing pulau kita," ujare San Nicolas. "Seni minangka gerakan lan muga-muga bisa menehi inspirasi marang para generasi mudha seni kanggo nuduhake tresnane karo Guam lan masangake karo seni. Si Yu'os Ma'åse 'GVB amarga ndhukung adegan seni lokal! ”

Biro Pengunjung Guam gabung karo seniman lokal kanggo seri mural sing isih ana

lee san nicolas ing makarya

Biro Pengunjung Guam gabung karo seniman lokal kanggo seri mural sing isih ana

chamorrita cah wadon mural

Biro Pengunjung Guam gabung karo seniman lokal kanggo seri mural sing isih ana

ayuyu mural

San Nicolas duwe "gaya pulau jalanan" sing tujuane nggambarake budaya asli sing dicampur karo rasa seni kontemporer. Dheweke miwiti karir awal dadi seniman grafiti lan wis nggarap aspek seni profesional kanthi wujud kreatif. Pakaryanipun ditampilake ing galeri lan saindhenging masarakat lokal. San Nicolas minangka lulusan Universitas Guam lan njupuk jurusan Seni Liberal.

Tindakake GVB ing instagram @visitguamusa lan Lee San Nicolas @thefueking kanggo highlights ing proyek mural.

Source:http://www.visitguam.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.