Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Finlandia Italia Breaking News News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Atusan penerbangan dibatalake, ewonan sing mogok serangan Italia lan Finlandia

Atusan penerbangan dibatalake, ewonan sing mogok serangan Italia lan Finlandia
Atusan penerbangan dibatalake, ewonan sing mogok serangan Italia lan Finlandia
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Protes kontrol lalu lintas udara paling anyar ing Italia nyebabake lalu lintas udara menyang lan saka Italia mandheg, kanthi atusan penerbangan dibatalake utawa ditundha, lan puluhan ewu penumpang maskapai terdampar.

Uga, meh kabeh Finnair penerbangan menyang lan saka hub Helsinki operator bendera Finlandia wis didhasarake dening perselisihan sing ana hubungane karo para pekerja pos.

Staf ing pusat kontrol lalu lintas udara Italia ing Brindisi, Milan, Padua lan Roma bakal mlaku metu antarane jam 1 sore nganti 5 sore wektu lokal. Pusat-pusat kasebut ngontrol kabeh wilayah udara lan zona Italia sing ngluwihi Mediterania tengah.

Kajaba iku, pengontrol sing makarya ing menara kontrol ing limang bandara Italia uga mlaku ing dina Senin: Ancona, Brindisi, Perugia, Pescara lan Roma Ciampino.

Alitalia paling parah, kanthi luwih saka 100 penerbangan menyang lan saka pusat utamane, Roma Fiumicino, lan puluhan liyane Milan Linate.

Iki kalebu pirang-pirang penerbangan menyang lan saka London Heathrow, uga penerbangan antarane Milan lan London City.

British Airways nganakake paling ora patang layanan menyang lan saka Roma: loro saka Heathrow, lan siji saka Gatwick lan London City.

BA uga mbatalake rong tautan saka Heathrow menyang Milan Linate lan perjalanan ulang-aling Gatwick menyang Venesia.

Rong maskapai penerbangan paling gedhe ing Eropa, easyJet lan Ryanair, ngoperasikake jaringan sing sibuk menyang lan ing Italia.

Saka Gatwick, easyJet wis mbatalake layanan menyang Roma lan Milan Linate. Pembatalan easyJet liyane kalebu Luton lan Manchester menyang Venesia, lan Bristol menyang Pisa.

Ryanair wis mbatalake sawetara penerbangan kalebu Manchester menyang Roma Ciampino lan Stansted menyang Bergamo. Penerbangan liyane, kalebu Stansted menyang Venesia lan Bergamo, wis ditundha nganti sawise mogok.

Jet2 wis mbayar pesawat menyang Roma Fiumicino saka Birmingham, Glasgow lan Manchester supaya bisa mandheg sawise mandeg rampung.

Penumpang Alitalia sing ora begja sing dipesen dina Jumuah 13 Desember bisa didhasarake amarga staf mandheg kerja protes nglawan kelangan kerja.

Maskapai nasional Italia sing nggawe kapitunan, sing didukung Etihad ing 2017, saiki didhukung negara kasebut.

Pemotongan kerja skala gedhe bisa uga nalika operator siyap-siyap nylametake finansial.

Ing Finlandia, penerbangan paling akeh Finnair dibatalake dina Senin minangka bagean saka perselisihan sing ana hubungane karo layanan pos negara kasebut, Posti.

Maskapai kasebut ujar: "Mogok dhukungan kasebut bakal mengaruhi akeh operasi kritis kita kalebu penanganan lemah lan layanan pelanggan ing bandara Helsinki, uga katering lan operasi teknis.

"Finnair dudu partai sing regejegan."

Nalika layanan menyang London Heathrow bisa uga tetep lumrahe, rong plancongan ing antarane Helsinki lan Manchester wis didhasarake - bebarengan karo layanan jarak jauh menyang lan saka San Francisco, Tokyo, Shanghai, Beijing, Hong Kong lan Seoul.

Pembatalan hubungan jarak jauh ing dina Senin bakal nyebabake layanan bali ing dina Selasa lan bisa uga dina Rebo, amarga pesawat, pilot lan kru kabin ora ana ing posisi.

Pelancong sing penerbangane dibatalake kanthi alesan apa wae, entuk rebooking pesawat liyane sanalika bisa, sanajan maskapai kudu tuku kursi ing operator saingan.

Maskapai uga kudu nyedhiyakake panganan, lan yen perlu akomodasi, kanggo para plancongan sing ngganggu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov