24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta Warta Pecah Zimbabwe

Tren politik anyar ing Zimbabwe: Dr. Walter Mzembi lan Nelson Chamisa

Tren politik anyar ing Zimbabwe: Dr. Walter Mzembi lan Nelson Chamisa
kagame mzembi
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Nelson Chamisa minangka Presiden Gerakan kanggo Perubahan Demokrat, ing Zimbabwe sing regejegan karo Presiden Emmerson Mnangagwa babagan pemilihan 2018. Dheweke entuk 43% kertu suoro nanging negesake yen entuk 56%. Perselisihan kasebut mung dirampungake dening Pengadilan Konstitusi sing mrentah kanggo Emmerson Mnangagwa.

Jeneng Dr. Walter Mzembi, pimpinan politik Zimbabwe sing misuwur lan veteran industri pariwisata lan pariwisata muncul maneh. Saiki Mzembi diasingake ing Afrika Selatan.

Wong Zimbabwe kepengin banget kanggo politik progresif sing dadi agenda pembangunan sing tepat, lan iki mung bisa ditindakake kanthi nggabungake elemen enom lan progresif ing antarane pamisahan politik.

Ana konsensus umume ing konsensus generasi sing Advocate Chamisa lan Mantan Menteri Pariwisata lan Pariwisata sing dihormati ing Pamrentahan Mugabe, Dr Walter Mzembi mirip karo sawetara bentuk rasa hormat ing antarane pamisahan politik. Ing antarane mantan menteri ing Mugabe, Mzembi tetep dadi salah sawijining pejabat sing dihormati sing kredensial tetep ora dibantah.

Walter Mzembi (lair tanggal 16 Maret 1964) minangka politikus ing Zimbabwe. Sadurunge, dheweke dadi Menteri Luar Negeri lan Menteri Pariwisata lan Industri Perhotelan. Dheweke dadi anggota Dewan Majelis kanggo Masvingo South (ZANU-PF). Mzembi sing memimpin kementerian pariwisata nalika mbentuk maneh Zimbabwe minangka siji-sijine menteri sing isih ana sing hormat ing Pamrentah Mugabe. Nalika dadi menteri pariwisata, jelas yen mantan legislator Masvingo Selatan duwe daya tarik infeksi sing ngrusak alangan konteks budaya lan politik ing njero njaban negara.

Ana kesaksian sing jelas kenapa Mzembi tetep dadi eri ing daging Zanu PF, sawise kudeta militer sing nyebabake pengusiran mantan pimpinan veteran Robert Mugabe, Mzembi dadi target ED, saka kabin G40 kabeh, dheweke mung siji dadi target sanajan prosesi pengadilan menehi dheweke lega, dheweke njamin manawa dheweke dadi angker negara kasebut.

Mzembi (55), nampilake ciri diplomasi pribadi dadi penting banget kanggo tugas penting kasebut. Dheweke nggawe percoyo jagad iki kanggo kumpul ing Victoria Falls sing kuwat ing taun 2013, nganakake pertandingan paling gedhe ing Zimbabwe, pertandingan pemanasan antarane para prajurit kita lan Brasil ing taun 2010, lan nyipta Karnaval Internasional Harare sing populer sing narik jutaan para penggemar ing lurung-lurung Harare. Iki kanthi jelas bakal nesu sapa wae sing ngetutake lintang kasebut nalika semana.

Karnaval Vic Falls sing misuwur yaiku bocah edisi Harare lan ewonan saben pungkasan taun nganti saiki. Mzembi wiwit ngancam para politisi sing duwe hak ing partai kasebut nalika dheweke nggawe kabijakan pariwisata religius sing populer sing pamrentah saiki nyoba sampah kanthi dakwaan amarga nyiksa jabatan amarga nyumbang layar tampilan umum 2010 menyang gereja-gereja Pentecostal, UFI, Ph.D., ZCC sawise diidentifikasi minangka host jamaah pariwisata kritis.

Ironis Presiden Mnangagwa dhewe dadi tamu terhormat ing ZCC Mbungo Masvingo sing ditunjuk ing greja iki minangka kuil Pariwisata Agama nalika dheweke masrahake layar TV sing dikepengini supaya dipenjara adhine Walter amarga tumindak kasebut. Greja perayaan nalika semana uga ditunjuk dadi aset Pariwisata Agama amarga fasilitas konferensi.

Ana sing wani takon pitakon sederhana iki, ing endi kesalahan Mzembi, kayane Mzembi seneng banget karo masarakat lan kelompok konstituensi. Dheweke dadi narasumber, juru pidato dening kabeh akun, ing Universitas, Universitas Ohio. Mzembi duwe pandhereke gedhe banget sing dikarepake dening para pesaing politik dheweke mula meksa kanggo ngrusak dheweke terus-terusan.

Pemeriksaan narasi cara katelu lan pilihan, amarga gerakan Kabuwuwere Tyson wabantu dadi penting.

Tanggepan Presiden lan partai sing milih fraksi kasebut dadi moniker G40 dadi mungsuh negara kasebut minangka kasus sing kuat kanggo ngembangake minat politik politik generasi saiki sing dimainake ora mung ing Zanu PF nanging uga formasi MDC ing pimpinan pengaturan ulang lan aliansi anyar minangka fenomena sing muncul.

Nelson Chamisa duwe gigitan obah kanthi bentuk siji, Douglas Mwonzora. Dheweke kayane disengkuyung karo fraksi breakaway sing dipimpin dening Thokozani Khupe lan pengacara acerbik Obert Gutu.

Kepentingan negara lan Zanu PF, ing kabeh iki katon nalika ngupayakake nyuda Presiden MDC sing enom sing pitakonan meksa babagan pemilihan Presiden Mnangagwa pasca 2018 wis dadi gajah ing ruang kasebut kanggo ngupayakake dialog antarane loro protagonis kasebut.

Ing jaman saiki, wong Zimbabwe wis takon apa sejatine G40, kenapa Mugabe nyiapake borjuasi intelektual iki lan dipercaya bakal njupuk alih dheweke tinimbang klompok hak saka perjuangan pembebasan sing diadhepi Emmerson Mnangagwa.

Apa sing saiki kita tingali yaiku kegagalan Emmerson Mnangagwa kanggo nyawijikake negara kasebut lan nglakokake ekonomi sing sukses, sawetara masalah sing nyebabake pamilihan suara menit pungkasan Mugabe babagan apa sing dijuluki minangka anak sulungane suwene 35 taun dadi presiden?

Napa Mugabe kepengin banget promosi Walter Mzembi menyang portofolio Menteri Luar Negeri sing nyedhaki dheweke ing gedung Munhumutapa nalika dheweke ngeculake ester nalika wakil lan asisten pribadi saka perjuangan milih diplomat sing apik iki, Walter yaiku subyek intrik ing matriks suksesi wektu kasebut.

Clashing sadulur Karanga saka klan Shumba, minangka kertu mbebayani kanggo Mzembi sing katon "ora tutul" sing wis bali saka kampanye UNWTO sing sukses kanggo jabatan Sekretaris Jenderal.

Apa petungan saka Mzembi dhewe, apa dheweke duwe pilihan kanggo milih ora setia karo Presiden sing terang-terangan seneng dheweke nglawan solidaritas persaudaraan Karanga? Iki nyebabake ambisi Mzembi dhewe kanggo dadi Presiden sing akeh wong Zimbabwe wis nyoba ora bisa ditindakake dening para klan kanggo ngatur negara kasebut.

Apa dheweke lanang utawa estere, yaiku sedulur Juruslamet Kasukuwere, sing misuwur kanthi jeneng Tyson wabantu, utawa bisa dadi kolaborasi kanggo tujuan sing padha?

Pitakon kanggo pasar politik uga takon yaiku gandheng pamrentahan antarane Menteri Luar Negeri lan menteri Pariwisata Walter Mzembi lan pimpinan Alliance MDC, Nelson Chamisa, sing nggawe koalisi gedhe karo unsur-unsur progresif liyane kanggo nuwuhake era anyar.

Gandheng kalorone bisa mungkasi rezim musuhan sing ngrembaka kanthi tumindak apus-apus lan thuggish.

Artikel iki pisanan diterbitake in Bulawayo   by  Elvis Dzvene

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.