24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hong Kong News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Pariwisata Hong Kong siap bali maneh? Pemilihan HK nggawe tenang…

Hong Kong: Pemilihan nggawe tenang lan tentrem
Pemilihan Hong Kong
ditulis dening editor

Tren sambutan kanggo Hong Kong lan industri pariwisata lan pariwisata yaiku nalika wis tenang lan tentrem wiwit dina Jumuah, 22 November, kaya umume Hong Kong warga ngarep-arep ngarep Pemilu Dewan Distrik sing dianakake dina Minggu, 24 November.

Hong Kong Polisi negesake manawa wiwit wulan Juni, dheweke ngetokake 10,000 tabung gas air mata, 4,800 peluru karet, lan 19 puteran langsung. Luwih saka 5,800 wong wis dicekel nalika demonstrasi wiwit tanggal 9 Juni nganti 21 November, sing 923 wis didakwa. Wong njero wedi yen kelompok demonstran dicekel dening polisi rahasia lan dikirim menyang daratan China kanthi proses kasebut. 

Kasunyatane saiki, swasana wiwit adhem sawise Kamp Pro-Demokratik menang kanthi gedhe pamilihan.

Nganti minggu iki, durung ana pengumuman demonstrasi sing direncanakake, lan polisi wis nglembut jabatane babagan penangkapan PolyU sawise pemilihan.

Ing minggu kepungkur, atusan pemrotes lagi rame ing Universitas Politeknik sawetara dina sawise bentrokan karo polisi tanggal 16 November.

Kampus bata abang ing Kowloon dicekel dening para demonstran nalika nyoba mblokir trowongan lintas pelabuhan tetanggan minangka bagean saka rencana sing luwih akeh kanggo nglumpuhkan lalu lintas ing Hong Kong.

Sawise gelut sing hebat, polisi nggunakake peluru sobek lan peluru karet lan para demonstran mbuwang koktail Molotov lan nembak panah menyang polisi, petugas dikunci ing kampus, ngumumake manawa ana wong sing metu bakal langsung dicekel amarga melu kerusuhan.

Sawise puluhan demonstran kejiret, dheweke golek langkah sing luwih nekat, kalebu nyusup ing saluran pembuangan limbah lan banyu prahara, tali mudhun, mlumpat saka jembatan, lan minggat menyang trek kereta api.

Dina iki, Tunnel Harbour Cross Harbour dibukak esuk iki, saéngga aliran lalu lintas bisa normal maneh. Jaringan transportasi umum mlaku kaya biasane, kajaba sawetara stasiun sepur lan kereta bawah tanah sing tetep ditutup kanggo perawatan.

MTR bakal mlaku nganti 11:00 wengi ing dina kerja lan 10:00 ing akhir minggu.

Tautan Airport Express dioperasikake miturut jadwal rutin lan ora ana laporan babagan gangguan kanggo operasi Bandara Hong Kong.

Umume para sopir lan pandhuan ing kutha kasebut wis menehi informasi babagan pilihan nuntun alternatif kanggo tur lan transfer yen ana gangguan.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan Pariwisata HK, bukak www.discoverhongkong.com/

Saiki, Pariwisata HongKong ngirim informasi penting ing ngisor iki kanggo para pengunjung:

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.