Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Prancis Kabar Breaking Latvia News Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Airbus ngluncurake pesawat A100 kaping 220 sing diproduksi

Airbus ngluncurake pesawat A100 kaping 220 sing diproduksi
Airbus ngluncurake pesawat A100 kaping 220 sing diproduksi
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Airbus wis ngrayakake pesawat A100 kaping 220 sing diprodhuksi kanggo para pelanggan sajrone upacara ing kantor pusat program pesawat terbang ing Mirabel, Kanada. Pesawat kasebut, A220-300, sing dituju ing Riga, airBaltic sing adhedhasar ing Latvia, nampilake tata letak kabin sing anyar lan nyaman kanthi 149 kursi ditambah karo livery modern.

Kulawarga A220 dirakit ing Line Majelis Final utama Airbus ing Mirabel lan anyar, uga ing jalur perakitan nomer loro ing Mobile, Alabama. A220 pertama ing donya (sadurunge diarani Seri C) dikirim ing wulan Juni 2016 menyang operator peluncuran A220-100 SWISS.

airBaltic dadi operator peluncuran A220-300 nalika maskapai penerbangan Latvia nampa pengiriman A220-300 kaping pisanan telung taun kepungkur, tanggal 28 November 2016. airBaltic wiwit saiki mesen pesawat A220-300 kaping pindho - nggawa pesanan tenan nganti 50 pesawat dadi pelanggan A220 Eropa paling gedhe saiki. Maskapai kasebut saiki ngoperasikake armada 20 pesawat A220-300.

Ing pasar sing kompetitif banget, efisiensi bahan bakar pesawat lan kinerja sing apik banget nate dadi instruksi kanggo airBaltic sing duwe armada kabeh-A220 minangka tulang punggung saka rencana bisnis anyar. airBaltic ngoperasikake armada A220 menyang macem-macem tujuan Eropa lan Rusia uga menyang Timur Tengah. Saiki ngoperasikake penerbangan paling dawa nganggo pesawat A220 - penerbangan 6.5 jam saka Riga menyang Abu Dhabi.

Wiwitane dirancang lan dikirim dadi Bombardier C Series, A220 minangka siji-sijine pesawat sing dibangun kanggo pasar kursi 100-150; menehi efisiensi bahan bakar sing ora bisa dikalahake lan kenyamanan penumpang sing jembar ing pesawat siji-lorong. A220 nggabungake aerodinamika canggih, bahan canggih lan mesin turbin PW1500G generasi terakhir Pratt & Whitney kanggo nawakake paling murah 20 persen pembakaran bahan bakar per kursi dibandhingake karo pesawat generasi sadurunge, uga emisi sing luwih murah lan tilas swara suda. A220 nawakake kinerja pesawat siji-lorong sing luwih gedhe.

Cedhak 100 A220s lagi operasi karo enem operator ing papat bawana. Ing pungkasan Oktober 2019, pesawat kasebut wis nampa 530 pesanan tenan saka luwih saka 20 pelanggan ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov