24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Austria Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kutha Warisan Donya UNESCO diobong ing Austria

Kutha Warisan Donya UNESCO diobong ing Austria
Kutha UNESCO Hallstatt ing Austria
ditulis dening editor

Geni nyerang sawetara bangunan ing Warisan Donya UNESCO-daptar kutha ing Hallstatt ing Austria udakara 3:30 esuk wektu lokal dina iki. Kutha iki dadi tujuan wisata sing misuwur ing negara kasebut.

Pejabat berwenang ngelingake turis supaya ora ngunjungi kutha kasebut sawise kedadeyan kobongan kasebut. Dalan utama menyang kutha iki ditutup kanggo nyegah gangguan ing reresik lan investigasi. Hallstatt minangka salah sawijining tujuan wisata sing paling populer ing Austria, kanthi luwih saka sayuta pengunjung saben taun, utamane saka Asia. Ing sawetara dina, nganti 10,000 wong ngunjungi kutha kasebut.

Geni kasebut kanthi cepet diwiwiti ing gubuk kayu lan cepet nyebar menyang gudang lan 2 bangunan omah sing nyebabake kabeh rusak banget. Kutha kasebut dibangun kanthi konfigurasi sing sempit, mula omah-omah sing jejer uga rusak.

Kabeh warga bisa lolos, nanging petugas pemadam kebakaran cilaka nalika tiba. Wolung trek pemadam kebakaran lan 109 petugas pemadam kebakaran ngatasi kobongan kasebut.

Kurang saka 800 warga permanen manggon ing Hallstatt sing dununge ana ing antarane gunung lan banyu. Kutha sing apik banget minangka papan tambang uyah paling tuwa ing donya lan wis nggawe internasional kanggo omah-omah setengah kayu sing apik lan papan sing apik.

Sing nyebabake kobongan lagi diselidiki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.