24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta Warta Pecah Zimbabwe

PBB: Keluwen parah ngancam separo populasi Zimbabwe

PBB: Setengah populasi Zimbabwe ngalami keluwen banget
PBB: Setengah populasi Zimbabwe ngalami keluwen banget
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Program Pangan Sedunia ngumumake rencana luwih saka tikel loro wong sing dibantu Zimbabwe nganti luwih saka 4 yuta. Luwih saka 7 yuta wong umume mbutuhake.

"Kita isih ngalami siklus malnutrisi sing nyerang langit-langit sing nyebabake wanita lan bocah-bocah paling angel lan bakal angel diatasi," ujare Direktur Eksekutif WFP David Beasley. "Kanthi ramalan udan deres maneh nalika panen utama ing wulan April, skala keluwen ing negara iki bakal saya parah sadurunge dadi luwih apik."

Miturut PBB, udakara setengah saka pedunung Zimbabwe ngalami keluwen banget ing tengah musim panas lan keruntuhan ekonomi.

Krisis ekonomi Zimbabwe, paling parah sajrone dasawarsa, lan kahanan garing ing saindhenging Afrika kidul bakal nyusahake pangiriman pitulung amarga rega barang dhasar sing munggah lan pasokan panganan luwih murah tinimbang normal, miturut PBB.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov