24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Komoro Investments News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kepiye cara Komoro sing nandhang kemiskinan ngasilake $ 4 milyar kanggo dana pariwisata?

Comoros
ditulis dening editor

The negara Komoro kalebu 3 pulau: Ngazidja, Mwali, lan Ndzouani. Miturut Bank Dunia, udakara 45 persen saka total populasi sing ana ing sangisoré garis kemiskinan.

Kesehatan sing ora nyukupi, pendhidhikan sing kurang, lan paningkatan populasi minangka faktor utama sing nyebabake tingkat kemiskinan ing Komoro. Minangka salah sawijining negara paling maju ing donya, rangking nomer telu saka pungkasan ing Global Hunger Index 2013.

Dadi kepiye Comoros nglumpukake meh $ 4 milyar ing finansial, luwih saka telung ukuran ekonomi, kanggo ngembangake proyek strategis ing pulau Samudra Hindia?

Keuangan kasebut dikerahkan ing investasi, utang, lan sumbangan ing rapat ing Paris minggu iki, ujare Menteri Luar Negeri Souef Mohamed El-Amine ing pesen teks, tanpa menehi rincian.

Presiden Azali Assoumani nuntun para pejabat kanggo golek dana kanggo mbantu ningkatake ekonomi $ 1.2 milyar kanthi investasi infrastruktur lan pariwisata, ujare Menteri Ekonomi Houmed Msaidie sadurunge. Comoros, sawijining nusantara sing nduwe 830,000 wong ing antarane Mozambik lan Madagaskar, uga dibangun maneh sawise kerusakan sing disebabake dening Siklon Kenneth ing wulan April.

Assoumani menang jabatan kaping pindho ing wulan Maret sawise janji kanggo ngrangsang pertumbuhan ekonomi sebagian kanthi ngembangake industri pariwisata. Proyek liyane sing ditawakake wong Comorian ing konferensi Paris kalebu energi, dalan lan bangunan rumah sakit universitas.

Rapat kasebut dirawuhi pamrentah Prancis sing tuan rumah, uga wakil saka China, Jepang, lan Mesir. Dana Saudi lan Kuwait, Organisasi Perdagangan Dunia lan Liga Negara-negara Arab nggawe komitmen pendanaan.

Komoro minangka salah sawijining produsen ylang ylang paling gedhe ing donya, inti sing digunakake kanggo minyak wangi, sing bebarengan karo cengkeh lan vanili nyumbang udakara 90% ekspor ing taun 2018, miturut bank sentral Comorian.

Kabeh pengunjung Comoro kudu duwe visa. Warga negara ing negara liya bisa entuk visa nalika teka.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.