News

Hujan deres nyapu jembatan menyang Taman Kidepo

gambarCANY90SD
gambarCANY90SD
ditulis dening editor

UGANDA (eTN) - Hujan deres saiki ing bagean Uganda Lor Lor, sing wis puluhan korban jiwa ing minggu kepungkur nalika ana lumpur liyane sing mudhun ing lereng gunung Mt.

Print Friendly, PDF & Email

UGANDA (eTN) - Hujan deres saiki ing bagean Uganda Lor Lor, sing wis ngancik puluhan jiwa ing minggu kepungkur nalika ana lumpur liyane sing mudhun ing lereng gunung Mt. Elgon mateni puluhan wong desa, saiki ngganggu transportasi menyang Taman Nasional Lembah Kidepo. Jembatan Kaboong dilaporake disapu, ngethok link dalan antarane kantor pusat distrik lan taman kasebut, nggawe akses dalan menyang taman sing wis adoh iki malah dadi tantangan. Pejabat Kementerian Perhubungan ngakoni manawa jembatan kasebut ilang nanging uga ujar manawa perbaikan bisa ditindakake nalika udan surut, amarga banjir bandhang terus-terusan sawise udan deres bakal ndadekake kerja ora bisa ditindakake.

Taman Nasional Kidepo, sing paling adoh saka Uganda, dununge ana ing segi telu karo Kenya lan Sudan Kidul lan umume bisa diakses nganggo udara saka Entebbe utawa Kajjansi. Nalika ditunjuk dadi lapangan udara internasional lan dioperasikake dening Otoritas Penerbangan Sipil (CAA), nanging kudu ana pengaturan khusus supaya pejabat perwira lan imigrasi teka sadurunge penerbangan langsung menyang Kidepo saka wilayah kasebut bisa dibersihake tanpa kudu mlebu ing Entebbe luwih dhisik .

Apoka Safari Lodge, diduweni lan dioperasikake dening Wild Places Africa, minangka fasilitas mewah ing tengah taman, sing nyawang lembah Kidepo, nanging fasilitas kemah-kemah kasedhiya liwat markas taman Otoritas Margasatwa Uganda (UWA), dene sing luwih anyar kemah safari, ing sanjabane taman enroute saka Kitgum, saiki uga mbukak.

Kunjungi www.ugandawildlife.org kanggo informasi lengkap babagan 10 taman nasional ing negara kasebut utawa deleng luwih lengkap babagan obyek wisata Uganda liwat www.visituganda.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.