Warta Breaking Travel Investments News Keslametan Warta Breaking Sudan Kidul Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Kali Nile dadi sedhih, liar lan memateni: Bencana ing Afrika Wétan

Kali Nile dadi sedhih, liar lan memateni: Bencana ing Afrika Wétan
banjir
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Banjir ngilangi Nil Kulon saka sisa Uganda sawise R. Nil njeblug ana ing dina Selasa. Bagean sisih lor-kulon negara iki saiki mung bisa diakses nganggo feri lan udara sawise banjir nyebar lebu lan gulma sing gedhe ing dalan cedhak jembatan Pakwach ing distrik Nwoya.

Hujan udan saka Oktober nganti pertengahan November udakara 300% luwih saka rata-rata ing saindenging Horn, miturut Jaringan Sistem Peringatan Dini. Wilayah sing paling angel kalebu ing bagean saka Ethiopia, Somalia, lan Kenya, sing umume kedadeyan kematian.

Kali Nile duka lan liar: Akeh wong sing mati ing Afrika Wétan

Banjir lan tanah longsor sing disebabake amarga udan deres nyebabake paling ora 250 wong ing sawetara wulan pungkasan ing Afrika Wétan, lan nambah krisis sing nyebabake cuaca sing nyebabake 2.5 juta wong ing wilayah kasebut.

Kanggo nanggepi, Otoritas Dalan Nasional Uganda (Unra) duwe jembatan Packwach sing ditutup nganti suwe lan menehi saran marang para turis sing arep lan bali saka Nil Kulon nggunakake feri Gulu-Adjumani-Leropi, feri Gulu-Adjumani-Obongi utawa feri Masindi Wanseko.

Pratelan saka UNRA, ujar manawa tim-time ing Gulu lan Arua nggunakake alat kanggo ngresiki dalan supaya bisa digunakake.

Kahanan ing Sudan Kidul:

Kagiyatan tanggepan wis ditambah ing lokasi sing kena pengaruh ing ngendi banjir ngrusak jiwa lan panguripan udakara 908,000 wong. Ing tanggal 29 November, udakara 7,000 metrik ton komoditas panganan wis disebar, tekan udakara 704,000 wong kanthi pitulung panganan darurat.

Distribusi panganan isih ana ing sawetara lokasi. Tim respons tambahan wis disebar menyang wilayah sing kena pengaruh kanggo ngembangake registrasi lan distribusi kanthi cepet. Udakara 11,000 rumah tangga ing kabupaten Ayod lan Akobo sing wis nampa input pertanian, wiji sayuran lan kit mancing, dene distribusi liyane isih ana ing kabupaten sing kena pengaruh ing Kali Nil, Jonglei, Unity lan Abyei, sing target 65,000 kulawarga liyane. Udakara 2,500 rumah tangga sing wis dibantu paket minimal banyu, sanitasi lan kebersihan (WASH). Sawetara 9,000 kluwarga wis dibantu karo Kit Respon Bencana Darurat Darurat (EFRRK), nalika distribusi isih ditindakake kanggo 12,000 kulawarga liyane. Kira-kira 23,000 rumah tangga ing lokasi prioritas butuh pitulung.

Organisasi kamanungsan nggunakake udara lan saluran banyu kanggo ngeterake pitulung menyang lokasi sing angel digayuh ing endi masarakat ngungsi. Ing sawetara wilayah sing banyu isih akeh, utamane ing Pibor ing Jonglei, masarakat sing kena pengaruh kudu mlaku liwat lendhut lan banyu menyang titik distribusi ing jalur udara. Kanggo nambah kegiatan akses lan respons, organisasi kamanungsan ndandani dalan, utamane ing wilayah Maban, kanthi partisipasi komunitas lokal. Luwih saka 220 metrik ton barang bantuan darurat — macem-macem barang panganan, kesehatan, nutrisi, papan perlindungan, perlindungan lan pasokan WASH — diangkut menyang lokasi prioritas. US $ 15 yuta saka Dana Respon Darurat Pusat PBB diluncurake kanggo ngisi saluran pipa sing agensi wis nyoba nanggepi. $ 10 yuta liyane saka OCHA sing dikelola Dana Kemanusiaan Sudan Kidul bakal dialokasikan kanggo ngaktifake tanggepan langsung. Iki nuduhake 41 persen $ 61.5 yuta, total pendanaan sing dibutuhake kanggo nyukupi kebutuhan langsung masarakat sing paling rentan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.