Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News tanggung jawab Keslametan transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Serangan lumpuh transportasi ing Prancis, mateni obyek wisata

Serangan lumpuh transportasi ing Prancis, mateni obyek wisata
Serangan lumpuh transportasi ing Prancis, mateni obyek wisata
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Mlaku-mlaku buruh akeh banget lan ewonan pemrotes sing mlaku, sing diarani protes paling gedhe wiwit taun 1995, duwe transportasi sing lumpuh France, kanthi 90 persen sepur negara kasebut mandheg lan meksa Air France kepeksa mbatalake 30 persen penerbangan domestik.

Protes kasebut uga meksa papan turis sing paling apik ing Prancis nutup lawang. Menara Eiffel lan museum Orsay ora dibukak dina Kamis amarga kekurangan staf, dene Louvre, Pusat Pompidou lan museum liyane ujar manawa sawetara pameran kasebut ora bakal bisa dideleng.

Mogok serikat nasional nglawan reformasi pensiun, sing diarep-arep terus nganti dina Senin, dijaluk kanthi meksa Presiden Emmanuel Macron ora gelem ngrencanakake ngrampungake sistem pensiun Prancis. Ing Paris, 11 saka 16 jalur metro kutha kasebut ditutup lan sekolah-sekolah ing ibukota lan saindenging negara ditutup.

Miturut media lokal, para demonstran Yellow Vest ngalangi depot bahan bakar ing departemen Var ing sisih kidul lan cedhak kutha Orleans. Asile, dina Kamis luwih saka 200 pom bensin babar blas wis ilang bahan bakar lan luwih saka 400 meh stok. Klompok kasebut wis demonstrasi nglawan langkah-langkah penghematan Macron luwih saka setahun.

Para ahli ujar manawa mogok kasebut, sing diarani paling gedhe ing pirang-pirang dekade, bisa menehi masalah kanggo Macron. Munculake demonstrasi sing ditindakake dening Yellow Vests, mogok kasebut bisa nglumpuhake Prancis lan meksa Macron kanggo mikirake reformasi sing direncanakake.

Macron wis ngusulake nggawe sistem pensiun sing adhedhasar siji poin, sing jarene bakal luwih adil kanggo para pekerja lan uga ngirit dhuwit negara. Serikat pekerja nentang pamindhahan kasebut, kanthi alesan manawa pangowahan kasebut mbutuhake jutaan wong supaya bisa kerja ngluwihi umur pensiun kanthi sah 62 kanggo nampa pensiun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov