Adventure Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Tujuan News Pariwisata Uganda

5 Pengalaman Safari paling apik sing kudu ditindakake ing Uganda

ditulis dening Dmytro Makarov

Uganda mesthine minangka salah sawijining tujuan safari paling apik ing Afrika Wétan. Negara sing relatif cilik iki nawakake pengalaman safari sing unik kanggo para wisatawan petualangan. Saka Safari gorila populer menyang Bwindi lan Mgahinga kanggo drive game klasik ing taman nasional kurang rame; negara nawakake soko beda saka tujuan populer kayata Kenya lan Tanzania. 

Kanggo akeh wong sing seneng lelungan, Uganda isih dadi negara sing paling ora dijelajahi ing Afrika Wétan, nanging ambane lanskap, primata, sabana lan alas ndadekake pasukan petualangan sing kudu dianggep. Mangkene limang pengalaman safari paling apik sing kudu ditimbang kanggo safari Uganda:

  1. Dolan maring Gorilla Trekking

Antarane limang pengalaman safari ndhuwur, Uganda wis kurban; gorila trekking ndhuwur dhaftar. Sensasi nonton silverback sing gedhe banget dadi protèktif nalika mangan, gorila bayi dolanan lan bocah-bocah cilik padha dandan lan sesambungan karo lingkungan alame ora ana pengalaman liyane. 

Uganda dadi tuan rumah loro taman nasional sing nglindhungi gorila gunung; Taman Nasional Bwindi Impenetrable lan Taman Nasional Mgahinga Gorilla. 

Taman nasional Bwindi impenetrable minangka papan kanggo meh setengah saka populasi gorila gunung sing isih ana ing donya. Dumunung ing sisih kidul-kulon Uganda, taman iki nampa turis kabeh taun sing lelungan menyang sisih terpencil ing Uganda kanggo ngalami safari gorila ing alas udan tropis sing kabut. Ing alas 128 mil persegi iki, luwih saka 480 gorila gunung dilindhungi kanthi cemburu. Kira-kira 18 kulawarga wis biasa kanggo kunjungan wisata lan nonton gorila ditindakake kanthi cara sing lestari.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Bwindi isih ana ing taman nasional gorila Mgahinga amarga akeh kulawarga gorila sing bisa ditekani dening turis. Nanging, ora kaya narasi lawas, saiki bisa ditemokake gorila ing Mgahinga ing dina apa wae. 

  1. Deleng Game Klasik ing Taman sing Kurang Njelajah

Safari Uganda nawakake pertemuan unik karo singa climbing wit, gajah Afrika, kebo tanjung, Macan tutul lan badhak. Iki ndadekake Uganda salah siji saka sawetara tujuan Afrika ngendi sampeyan bisa nemokke limang game amba. 

Nggawe safari kanggo nggoleki game gedhe minangka salah sawijining pengalaman paling apik ing Uganda. Kanggo lelungan looking for safaris game amba ing Uganda, ana sawetara taman nasional ngendi sampeyan bisa seneng game drive. Taman Nasional Ratu Elizabeth, Taman Nasional Murchison Falls, taman nasional Lembah Kidepo lan Taman Nasional Lake Mburo minangka tujuan utama Uganda kanggo sawetara pengalaman drive game paling apik ing Afrika.

  1. Go Nelusuri Simpanse

Trekking simpanse sing kaancam sawise trekking gorila minangka ide sing cocog kanggo para penyayang primata sing ora mung duwe kethek Agung. Sing paling menarik yaiku kabeh negara sing nawakake trek gorila gunung uga menehi kesempatan kanggo trekking salah sawijining sederek-simpanse sing paling cedhak (banget cedhak) sing nuduhake 98.7% DNA karo kita.

Uganda duwe luwih saka limang lokasi ing ngendi turis bisa nglacak simpanse sing kaancam. Nanging, sing paling apik yaiku Taman Nasional Hutan Kibale ing ngendi luwih saka 1500 saka 5000 simpanse negara dilindhungi. Ora kaya trekking gorila, pelacakan simpanse bisa ditindakake ing wayah esuk lan sore. 

Ing referensi kanggo taman nasional alas Kibale, Alas Budongo, Gorge Kyambura, Alas Kalinzu lan lokasi liyane, Uganda stands metu minangka salah siji tujuan nelusuri simpanse paling apik ing bawana Afrika.  

  1. Petualangan Pendakian Gunung

Kanggo dangu; Gunung Kilimanjaro wis ndominasi alam hiking Afrika. Nanging yen sampeyan wis nelukake Gunung Kilimanjaro ing Tanzania lan Gunung Kenya ing Kenya; kabeh sing kiwa iku kanggo nimbang terrain liyane angel lan tantangan ing Pagunungan Rwenzori ing Uganda.

Kejabi salju ing Equator, Uganda nawakake pengalaman hiking bermanfaat ing Taman Nasional Rwenzori ing Uganda kulon. Mlaku-mlaku ing Rwenzori kisaran saka munggah dina cendhak kanggo Central Circuit Trail sing njupuk minggu kanggo njupuk puncak paling dhuwur ing Magherita.

Kanggo sing pengin nimbang terrains kurang tantangan, telung Virunga Volcanoes saka Gahinga, Muhabura lan Sabinyo menehi kesempatan apik tenan kanggo hikers sing lelungan menyang sisih kidul-kulon Uganda. Yen sampeyan arep lelungan Timur, Gunung Moroto lan Gunung Elgon minangka sawetara tujuan hiking lan gunung sing paling disaranake ing Uganda. 

Pengalaman iki digawe unik dening budaya sing cenderung beda-beda ing saben lokasi hiking. Contone; sisih Elgon dikenal kanggo sunat kang iku salah siji saka iku nimbang yen sampeyan ngunjungi Uganda ing taun malah.

  1. Manuk Nonton liwat macem-macem Scapes

Bird Watching minangka pengalaman safari liyane sing ndadekake Uganda ngadeg ing donya. Negara iki dadi tuan rumah luwih saka 1060 spesies manuk sing manggon ing macem-macem habitat. Nalika sampeyan arep kanggo pindhah birding ing Uganda, nyana kanggo ngliwati mawarni-warni mujur nengen sing kalebu alas, grasslands, wetlands etc. Sing paling apik tenan kanggo wong-wong sing ngunjungi Uganda iku sampeyan ora malah kudu lelungan adoh kanggo golek pengalaman birding apik amarga meh kabeh taman nasional minangka tujuan manuk sing ora ana tandhingane dhewe.

Apa sampeyan isih mikir babagan papan paling apik sing kudu dilebokake ing itinerary sampeyan? Endemik Pegunungan Rwenzori minangka salah sawijining sing paling apik nanging paling ora dianggep. Bwindi Impenetrable Forest 33100 hektar nawakake udakara 350 spesies manuk sing kalebu udakara 23 spesies sing endemik ing Lembah Rift Albertine. Mulane, sampeyan bisa kanthi gampang nggabungake sampeyan gorila safari karo nonton manuk uga petualangan liyane.

Sakabèhé, sanadyan limang ndhuwur iku pengalaman paling ora kanggo kantun, akeh liyane nunggu sampeyan ing Mutiara Afrika. Antarane nyebataken kinurmatan kanggo paling apik safari Uganda kalebu safaris prau ing saluran Kazinga ing Taman Nasional Ratu Elizabeth lan Kali Nil ing Murchison tumiba Taman Nasional, riko sumber Nil, wisata adhedhasar alam lan liyane. Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen Uganda isih nawakake sawetara pengalaman budaya sing paling apik kanggo wong sing kasengsem ing pariwisata komunitas. 

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...