Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Editorial News Warta Breaking Afrika Selatan transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta Warta Pecah Zimbabwe

Napa Operator Tur AS nemokake maneh Falls Victoria lan Afrika Kidul?

Apa Bandara lan Turis Turis Turisme sing Ndandani 300% Inflasi ing Zimbabwe?
HNFCXE 1 11 1
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Operator Tur AS Tur Leisure Kulon, perusahaan plancongan sing mapan ing Utah. Western Leisure saiki wis siyap adol lelungan menyang Zimbabwe maneh, sawise pamilik Nicole Doherty tindak menyang Afrika kidul, mabur mlebu lan metu saka Bandara Internasional Falls New York ing Zimbabwe sisih kulon.

Nalika tiba, dheweke mlaku-mlaku, plancongan srengenge surup lan plancongan plancongan helikopter kanggo ngormati kanthi lengkap "asap gludhug," kaya sing dingerteni, sawise jeneng Lozi asli.

Doherty, saka Midvale, Utah, bisa uga ora sadhar, nanging dheweke nggunakake prakarsa sektor publik lan swasta sing, bebarengan karo bandara, menehi pangarep-arep kanggo Zimbabwe supaya bisa metu saka krisis ekonomi, lan menehi solusi kanggo ajining diri elek.

Sanajan ngatasi inflasi 300 persen, taun kepungkur Zimbabwe nyathet wisata paling apik 12 wulan kanggo turisme ing Victoria Falls - tujuan marquee - lan wilayah kulon kanthi luwih wiyar. Ing taun 2018, pengunjung nglampahi 250,000 bengi ing 10 hotel ing Victoria Falls sing disurvei kanggo laporan Living Soul ing Afrika, nganti 30 persen wiwit taun 2015. Simpenan kamar ing kutha kasebut luwih saka tikel kaping pindho sajrone limang taun. Sawise pertambangan lan pertanian, pariwisata minangka kontributor paling gedhe kanggo ekonomi negara kasebut. Lan Lonely Planet menehi kapercayan marang Zimbabwe, kalebu ing 10 negara sing bakal dikunjungi ing taun 2019 - sanajan ana krisis domestik.

Kabeh inisiatif kasebut mbantu Zimbabwe nemokake maneh sing dadi industri pariwisata sing maju.

Bandara Internasional Victoria Falls $ 150 yuta - dibiayai kanthi utang saka China lan kapasitas 1.5 yuta pengunjung saben taun - minangka inti saka strategi Zimbabwe. Dibukak ing Desember 2015 lan saiki duwe penerbangan langsung menyang Addis Ababa (Ethiopia), Nairobi (Kenya), Windhoek (Namibia) lan Gaborone (Botswana) kaping pirang-pirang mingguan, ditambah layanan saben dinane menyang Cape Town lan Johannesburg (Afrika Selatan) lan Harare lan Bulawayo (Zimbabwe). Iki ngidini agen lelungan ngrancang rencana perjalanan sing nggabungake tujuan tiket gedhe ing bawana kanthi wektu transit cekak. Negara iki uga wis ngilangi syarat visa.

Hotel, pondokan lan restoran entuk bathi saka konsesi sing diwenehake dening Presiden Emmerson Mnangagwa. Nalika wulan Maret taun iki, pamrentah nglarang bisnis Zimbabwe ora dikenani biaya dolar AS, mula industri pariwisata (kanggo klien asing) dibebasake. Pamrentah uga nawakake potongan biaya sementara kanggo barang modal sing diimpor kanggo digunakake ing bisnis pariwisata.

Shelley Cox saka Travel Conservation Africa sing berbasis ing Victoria, ngandhakake, paling ora ana 28 hotel lan pondokan anyar sing njupuk kauntungan saka potongan harga ing Zimbabwe sisih kulon wiwit 2016. Rabat kasebut "fenomenal," ujare Blessing Munyenyiwa, amarga wis ngirit perusahaan lelungane, Katresnan kanggo Afrika, "mayuta-yuta dolar" babagan pambangunan pondokan ing rong taun kepungkur. Kangge, Ross Kennedy saka Afrika Albida Pariwisata ujar manawa rabat kasebut menehi insentif upgrade "nonstop" ing portofolio hotel lan restoran ing Victoria Falls. Ledakan industri pariwisata Zimbabwe sisih kulon iki ndadekake wilayah kasebut dadi pusat lapangan kerja ing negara kasebut. Perusahaan Munyenyiwa, contone, nambah 160 pekerjaan permanen ing taun kepungkur.

Perjalanan dalan dadi gampang banget. Nalika Mnangagwa njupuk kuwasa ing November 2017, ana mandeg sing meh diluncurake dening Munyenyiwa minangka alangan polisi sing "ora ana gunane" sing ngganggu pariwisata domestik lan nyuda kabeh para turis daratan sing paling angel banget sing mlebu ing negara kasebut. . Sawetara dalan utama uga wis nganyari, sanajan analis industri ujar manawa ana akeh perkara sing kudu ditindakake.

Visa turis luwih gampang digoleki, ujare Munyenyiwa. Awal taun iki, warga ing 32 negara liyane, kalebu India lan China, diwenehi hak aplikasi visa nalika teka, lan negara kasebut lagi proses nggawe sistem e-visa sing bakal nyuda garis bandara.

Kabeh inisiatif kasebut mbantu Zimbabwe urip maneh sing dadi industri pariwisata sing maju. Kolaborasi antarane panguwasa, bisnis lan LSM lokal, jelas Cox, supaya negara kasebut bisa "njaga lanskap satwa liar lan keanekaragaman hayati" sanajan ana taun tantangan. Lan pandhuan safari negara kasebut tetep dadi sing paling apik ing bisnis amarga proses kualifikasi patang taun sing ketat sing kalebu ujian intensif lan magang sing dawa.

Akeh tantangan terus ngancam bathi iki ing Zimbabwe, sing rangking 127 saka 141 negara ing Laporan Daya Saing Global Forum Global Economic Forum. Korupsi saya rame - negara kasebut nyelehake telung panggonan dadi 160 saka 180 negara ing Indeks Persepsi Korupsi Transparansi Internasional. Pemotongan listrik wis dadi bagean saka urip saben dinane. Lan amarga sejarah negara kasebut tiba-tiba, owah-owahan seismik ing kabijakan makroekonomi - wiwit ngenalake mata uang independen taun iki sawise nggunakake dolar AS sajrone dasawarsa nganti larangan nampa dolar - dadi angel dikandhani kanthi yakin suwene kabijakan pariwisata-pariwisata saiki bakal terus.

Isih, kanggo saiki, sing ana ing industri katon optimis. Kennedy ujar manawa manawa pemotongan listrik dadi repot, tamu-tamu ora ngerti yen kekuwatan mati ”amarga“ kita duwe rencana. ” Saiki, rencana kasebut kalebu generator diesel, nanging perusahaane ngupayakake njupuk rebate kanggo nginstal 500 kVA solar solar (regane: $ 600,000) sing bakal nyukupi kabeh kebutuhan tenaga lan malah bisa adol daya maneh kothak nasional. Korupsi, daya saing, lan ekonomi bakal luwih angel diatasi, nanging pamrentah wis nyadari, ujare Munyenyiwa, manawa pariwisata minangka "cara paling cepet kanggo nggawe lapangan kerja lan ngasilake mata uang asing."

Air Terjun Victoria - kaping pindho luwih dhuwur lan 500 yard luwih amba tinimbang Niagara Falls, kanthi bonus tambahan gajah lan singa sing lagi mlaku ing gisik - dadi bukti sing nyata.

SUMBER: EIN

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.