Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Breaking News Zimbabwe Editorial Warta Pamrentah Investments News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Dr. Walter Mzembi bisa dadi wangsulan kanggo Zimbabwe mbesuk?

news_bwalter-mzembi
news_bwalter-mzembi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Zimbabwe tetep ing tahap sing durung mesthi. Saiki, ing pengasingan ing Afrika Selatan, mantan Menteri Luar Negeri Zimbabwe lan Menteri Pariwisata Dr. Walter Mmzembi jenenge terus dominasi rasa wedi politik ing pamrentahan Zanu PF sing tetep durung yakin ing langkah sabanjure legislator Masvingo South.

Asmane uga urip lan dihormati ing antarane pimpinan Industri Plancongan lan Pariwisata Afrika lan saindenging jagad. Mzembi minangka pengamat ing forum diskusi aktif Dewan Pariwisata Afrika lan tetep dadi sumber kawicaksanan kanggo akeh wong.

Sanajan padha karo kredensial kepemimpinan sing paling apik, Mzembi tetep tetep dadi latar mburi, amarga akeh wong sing jenenge jenenge gelanggang politik. Analis pangembangan lan politik sing dihormati, Cladius Madhuku, wis bobot nalika Mzembi mirip katrampilan kepemimpinan sing apik lan dheweke dadi bahan presiden.

Dheweke tetep dadi salah sawijining kekarepan masarakat lan dikagumi ing antarane pamisahan politik. Dheweke mrentah babagan hormat ing militer, para pemuda, ing pamrentah Zanu PF, ing jagad perusahaan.

Sawetara malah menehi saran manawa ing antarane klompok wong-wong sing nilar negara sing misuwur kanthi sebutan G40, dheweke tetep dadi sing paling apik lan resik, lan mayoritas wong Zimbabwe seneng duwe Menteri Pariwisata kasebut.

Dheweke ngormati banget nalika nglindhungi model kecantikan sing mbantah nalika dheweke dadi menteri pariwisata saka manuk wulu politik sing pengin njupuk kauntungan saka bocah-bocah wadon enom.

Narasi politik lan akademisi Dr. Walter Mzembi sing dihormati isih strategis sanajan akeh wong ing politik, bisnis, kalangan akademik sing duwe spekulasi babagan prospek politik Walter Mzembi ing mangsa ngarep. Wiwit wiwitan, dheweke tetep dadi salah sawijining menteri sing dihormati, yen ora mung siji ing jaman Mugabe sing padha karo pakurmatan ing gerakan pembebasan lan njaba.

Dheweke tetep dadi salah sawijining model peran utama kanggo para mudha sing duwe gegayuhan politik, sosial lan ekonomi.

Loro saka konten lokal, mantan Menteri Luar Negeri kasebut wis nampa dukungan saka komunitas internasional, militer lan saindenging jurang politik. Mzembi dianggep minangka salah sawijining ancaman serius marang rezim Mnangagwa, sawise petungan politik saka rezim saiki, lan iki nyebabake hibernasi ing njaba negara.

Analisis komparatif tegese manawa ana ing antarane para pesaing politik sing golek kantor paling dhuwur ing tanah kasebut, Mzembi lan Nelson Chamisa saka MDC nyebabake Aliansi nemtokake konsensus generasi mbesuk, lan iki nyebabake saran saka mantan Menteri Luar Negeri sing gabung karo pimpinan Alliance MDC.

Akademik lan mantan Menteri Luar Negeri lan Pariwisata sing dihormati, Dr. Walter Mzembi minangka calon calon Presiden sing ditundha sing bisa ngowahi lanskap politik Zimbabwe yen diwenehi kesempatan bali ing politik mainstream. Sinau saka kadohan, mantan Menteri Luar Negeri kasebut wis jelas kalibrasi mlebu maneh ing politik lan bisa uga ora cepet-cepet mlebu politik utama.

Mzembi minangka politisi kalkulator, ora nate nanggepi ejekan media, pot pot murah lan pribadine kanggo wong kasebut, sing temenan dadi proyek musuhan sengaja mungsuh ing pamrentahan saiki. Ana sawetara sebab kenapa rezim kasebut nyurung tilas menteri Luar Negeri kasebut metu saka negara kasebut amarga menehi ancaman serius marang kepresidenan Mnangagwa.

Mzembi minangka salah sawijining wong ing Zanu PF sing bisa ngucapake omongane, lan dheweke tetep dadi salah sawijining prinsip yen ora mung siji sing padha karo pakurmatan lan kamulyan. Sawise sukses ing jabatan kasebut dadi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia, dheweke nampa pujian langka saka kabinet Zimbabwe nalika negesake kanthi apik lan mbela merek Zimbabwe, minangka tumindak jahat sing padha banget. Pamrentahan rong wulan mengko kanggo mbatalake kabecikan lan nganiaya dheweke amarga kasetyane karo Presiden Robert Mugabe sing pungkasan.

Wong pungkasan sing ngadeg sadurunge kudeta militer, katrampilan diplomasi Mzembi wis diuji nganti pungkasan nalika sabdatis politik sing ditindakake dhewe nanging dheweke wis nanggapi kanthi keheningan emas sing khas, mung rusak sawise meh rong taun karo merek dagang liyane. surat diplomatik sing njaluk dialog antarane Presiden Emmerson Mnangagwa lan Advokat Nelson Chamisa minangka solusi lemari kanggo ngrampungake krisis nasional saiki.

Wong Zimbabwe kepengin banget kanggo politik progresif sing dadi agenda pembangunan sing tepat, lan iki mung bisa ditindakake kanthi nggabungake elemen enom lan progresif ing antarane pamisahan politik. Ana konsensus umume ing konsensus generasi sing Advocate Chamisa lan Mantan Menteri Pariwisata lan Pariwisata sing dihormati ing Pamrentahan Mugabe, Dr. Walter Mzembi padha karo sawetara rasa hormat ing pamisahan politik.

Antarane mantan menteri ing Mugabe, Mzembi tetep dadi salah sawijining pejabat sing dihormati sing kredensial tetep ora dibantah. Walter Mzembi (lair tanggal 16 Maret 1964) minangka politikus ing Zimbabwe. Sadurunge, dheweke dadi Menteri Luar Negeri lan Menteri Pariwisata lan Industri Perhotelan.

Dheweke dadi anggota Dewan Majelis kanggo Masvingo South (ZANU-PF). Mzembi sing memimpin kementerian pariwisata nalika mbentuk maneh Zimbabwe minangka siji-sijine menteri sing isih ana sing hormat ing Pamrentah Mugabe. Nalika dadi menteri pariwisata, jelas yen mantan legislator Masvingo Selatan duwe daya tarik infeksi sing ngrusak alangan konteks budaya lan politik ing njero njaban negara. Ana kesaksian sing jelas kenapa Mzembi tetep dadi eri ing daging Zanu PF, sawise kudeta militer sing nyebabake pengusiran mantan pimpinan veteran Robert Mugabe, Mzembi dadi target ED, saka kabin G40 kabeh, dheweke mung siji dadi target sanajan prosesi pengadilan menehi dheweke lega, dheweke mesthekake yen dheweke angker negara kasebut.

Mzembi (55), nampilake ciri diplomasi pribadi dadi penting banget kanggo tugas penting kasebut. Napa masarakat umum njaluk jeneng Mzembi sanajan proyek Tyson wabantu sing wis kabukten gagal wiwit wiwitan? Napa para nom-noman saka politik beda kepengin banget yen Walter nyebat namane ing cincin politik? Napa sawetara wong ing saindhenging politik mbuwang pimpinan pariwisata sadurunge? Napa para sarjana lan peneliti nuntut faktor kopling Chamisa? Wektu bakal dikatutake, nanging ing ndhuwur kabeh perkara, lelungan politik Walter Mzembi nemtokake konsep narasi kaping telu.

Elvis Dzvene minangka panulis akademik sing bisa dihubungi [email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.