Warta Breaking Travel Investments Kabar Breaking Malaysia News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kunjungi Malaysia 2020 lan 200 kapal kanggo Semporna, Kalimantan

Kunjungi Malaysia 2020 lan 200 kapal kanggo Semporna, Kalimantan
semporna
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kampanye Visit Malaysia 2020 (VM2020) kanggo turis domestik lan internasional bakal diwiwiti lan 200 kapal tambahan kanggo turis bakal mbantu Semporna ing Malaysia.

Semporna minangka sawijining kutha ing Pulo Borneo, ing negara Malaysia Sabah. Minangka gerbang menyang Taman Laut Tun Sakaran, klompok 8 pulau kanthi situs nyilem ing karang Kapikan lan karang Gereja. Laguna Bodgaya minangka papan sinar elang lan barracudas. Ing Pulo Bohey Dulang, Jejak Alam Bohey Dulang sing watu nduweni pemandangan panorama. Hawksbill lan penyu ijo ndhelikake endhog ing Pulo Pom Pom biodiverse.

Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya, Datuk Mohamaddin Ketapi, ujar manawa modhik transportasi iki kaping pisanan dipilih minangka media promosi pariwisata ing negara kasebut.

"Kapal minangka salah sawijining moda transportasi penting ing pesisir wétan Sabah kalebu Semporna, lan distrik iki nampa 900,000 turis wiwit awal taun iki.

"200 kapal sing ana gandhengane nampa panji-panji VM2020 lan muga-muga kerjasama kasebut bisa ngunggahake Sabah dadi lokasi pariwisata sing apik internasional," ujare Mohammad ing pidato sing diwaca sekretaris politiknya, Abd Kusen Hussin, nalika upacara penyerahan bendera VM2020 ing kene wingi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.