News

Badan pilot sing ilang ing kacilakan Asiana ditemokake

0a8_1077
0a8_1077
ditulis dening editor

Luwih saka telung wulan sawise pesawat sing nggawa barang industri nabrak perairan Pulo Jeju, mayit loro pilot pesawat kargo Asiana sing ilang ditemokake dina Minggu.

Print Friendly, PDF & Email

Luwih saka telung wulan sawise pesawat sing nggawa barang industri nabrak perairan Pulo Jeju, mayit loro pilot pesawat kargo Asiana sing ilang ditemokake dina Minggu.

Badan Kepolisian Maritim Jeju ujar manawa tim penyelamatan pribadi, sing disewa maskapai kasebut, nemokake mayit saka loro pilot sing ilang - Choi Sang-ki, 52 taun, lan Lee Jung-woong, 43 taun.

Mayit kasebut ditemokake ing bagean saka pesawat sing dipercaya minangka kokpit, sing diangkat saka dhasar segara ing perairan 104 kilometer sisih kulon Jeju nalika dina 11 dina Minggu.

Nalika ditemokake, wong loro kasebut nganggo seragam pilot Asiana Airlines lan awake wis bosok banget. Mayit kasebut dipindhah menyang Rumah Sakit Universitas Jeju.

"Anggota kulawarga sing kesed miber menyang pulau kasebut nalika krungu kabar kasebut. Identitas bakal diverifikasi liwat tes DNA. Banjur kita bakal ngatur pemakaman kanggo dheweke, "ujare pejabat perusahaan.

Pejabat berwenang Asiana lan penerbangan ngupayakake kabeh sajrone sawetara wulan kepungkur kanggo nemokake mayit pilot sing ilang lan kothak ireng pesawat kargo kasebut. Operasi penyelamatan utamane fokus kanggo njupuk piranti, sing nduweni kunci pangerten babagan carane lan kenapa Boeing 747 terjun ing segara.

Tanggal 28 Juli, pesawat kargo Asiana, budhal saka Bandara Internasional Incheon jam 3:05 menyang Bandara Internasional Pudong Shanghai, ilang saka radar jam 4:12 esuk nalika nyoba bali menyang Jeju sangang menit sawise nglaporake kobongan.
Pejabat berwenang curiga manawa bahan sing gampang kobongan ing kargo kasebut kobongan, ujar kapten kasebut babagan "darurat kebakaran kargo" ing komunikasi pungkasan karo pusat kontrol Shanghai.

Pesawat kasebut nggawa barang 400 kilogram kalebu baterai lithium, cat lan asam amino cair, uga barang-barang liyane kaya semikonduktor.

Perusahaan Jepang sing spesialisasine nylametake reruntuhan kapal, sing disewa dening Asiana, dadi pamimpin operasi pemulihan. Amarga perusahaan kasebut ora bisa njupuk kothak ireng, pamrentah mlebu lan masang kapal eksplorasi laut sing diarani "Kapsul Transportasi Orang."

Sanajan trawler nelayan dikerahkan kanggo nylametake piranti kasebut, nanging ora berhasil.

Kanthi nyebutake sawetara perusahaan asuransi, media nerbitake spekulasi manawa kacilakan kasebut bisa disengaja amarga salah siji saka loro pilot sing ilang tuku sawetara kabijakan asuransi jiwa lan properti kanthi jumlah luwih saka 3 milyar won ($ 2.8 yuta), mung sewulan sadurunge kacilakan kasebut.

Asiana lan kulawarga sing sedhih nolak tuduhan kasebut. Dheweke ujar manawa ora ana artine pilot sing entuk 200 juta menang setaun kanggo nindakake scam asuransi kanthi nyawane lan ngrusak pesawat sing kebak kargo sing larang regane.

Kapten Choi Sang-ki nuli tuku pitung kabijakan asuransi jiwa lan nyawa antara 28 Juni lan 18 Juli. Sepuluh dina sabanjure pesawat kasebut mudhun. Warta nglaporake manawa dheweke utang banget uga menehi kemungkinan penipuan asuransi.

Yen tilar donya Choi ora disengaja, para asuransi bakal entuk 3 milyar won, miturut asuransi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.