Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Pesawat Chili kanthi penumpang 38 menyang Antartika ngumumake 'nabrak'

Pesawat Chili kanthi penumpang 38 sing arep menyang Antartika ngumumake 'nabrak'
Pesawat Chili kanthi penumpang 38 sing arep menyang Antartika ngumumake 'nabrak'
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Chilean pesawat transportasi tumuju Antartika lan nggawa 38 penumpang lan kru dianggep wis "nabrak" amarga saiki bakal kehabisan bahan bakar lan ora bisa mabur maneh, ujare Direktur Operasi Angkatan Udara Chili, Brigadir Jenderal Francisco Torres dina iki

Operasi pencarian lan penyelamatan diluncurake sawise pesawat transportasi militer ilang, ilang kontak radio nalika mlebu menyang pangkalan ing Antartika.

Ana "mesthi ana kemungkinan" yen wis bisa mlebu ing endi wae, Brigadir Jenderal Francisco Torres ujar, nambahake manawa pesawat kasebut ora ngirim panggilan kesusahan.

Kerajinan transportasi C-130 Hercules ngluncurake Pangkalan Udara Chabunco ing kutha Punta Arenas ing sisih kidul Chile ing jam 4:55 sore wektu Senin, lan rampung radar udakara jam mengko. Pesawat kasebut nggunakake misi dhukungan lan perawatan rutin menyang Pangkalan Udara Presidente Eduardo Frei Montalva ing Antartika, lan ana 38 wong ing kapal kasebut.

Presiden Sebastian Pinera ngumumake operasi pencarian lan penyelamatan kanthi fokus kanggo nemokake calon korban. Papan dununge pesawat kasebut durung dingerteni.

Pangkalan Udara Presidente Eduardo Frei Montalva minangka sing paling gedhe saka papat instalasi permanen Chili ing bawana es, ing negara kasebut negesake irisan wilayah sing nutupi Kapuloan Shetland Selatan, Semenanjung Antartika, lan sawetara pulau liyane sing jejer.

Basis kasebut didhukung dening komune cilik Villa Las Estrellas, sing duwe pedunung udakara 150 ing mangsa panas - antarane Oktober lan Februari - lan mung 80 kanggo sisa taun.