Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Keslametan Warta Breaking Somalia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Tembakan lan korban tewas: Teroris bersenjata nyerang hotel mewah ing Mogadishu

Tembakan lan korban tewas: Teroris bersenjata nyerang hotel mewah ing Mogadishu
Teroris bersenjata nyerang hotel mewah ing Mogadishu
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Sekumpulan teroris sing bersenjata banget, sing ngaku dadi bagean saka kelompok Islamis Somalia Al-Shabab, nyerang Hotel SYL ing Mogadishu, Somalia, miturut laporan lokal. Hotel mewah kasebut dikunjungi pejabat pemerintah lan politisi.

Saksi mata kasebut ujar manawa tembakan abot isih bisa dirungokake ing papan kasebut, sanajan ora jelas pirang-pirang wong ing njero omah. Sawetara uga ujar manawa para panyerang nggunakake seragam personel keamanan Somalia.

"Kita ngira dheweke polisi nanging dheweke miwiti mbuwang granat lan nembak kita nalika wis cedhak lan mula aku ijol ing gerbang hotel," ujare petugas polisi marang Reuters.

Siji anggota parlemen sing lolos saka adegan kasebut ujar marang wong liya yen ana korban korban, nanging iki durung dikonfirmasi.

Pasukan keamanan Somalia ngaku wis mateni telu penyerang lan ujar manawa dheweke bisa ngungsi pejabat saka hotel nalika serangan kasebut diwiwiti.

Al-Shabab nargetake hotel kasebut ing serangan bom mobil sing ngancurake ing wulan Februari 2016, nyebabake 14 wong kalebu lima anggota militan lan nyebabake kerusakan gedhe ing bangunan ing sacedhake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov