Asosiasi Warta Breaking News Iran Breaking News Rusia Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Breaking News US angkara Warta Pamrentah News News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kepiye Badan PBB UNWTO pengin nggawe bisu pers?

Kepiye UNWTO, Badan PBB pengin nggawe bisu media AS?
mungsuh
ditulis dening Juergen T Steinmetz

UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunia) duwe interpretasi dhewe babagan kebebasan pers, lan ora kalebu publikasi lelungan lan pariwisata adhedhasar AS. eTurboNews.

Ing pimpinan Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, United Nations kayane gabung karo negara utawa asosiasi pamrentah, sing nganggep media kritis minangka mungsuhé. Pak Pololikashvili saka Republik Georgia, sawijining negara kanthi peringkat "bebas sebagian" kanthi pangkat 102 ing jagad media gratis.

Malah ing Amerika Serikat, ing ngendi media dianggep bebas lan dijamin miturut amandemen pisanan saka konstitusi AS, Presiden AS Donald Trump diarani media kritis kalebu CNN, MSNBC, NY Times, Washington Post, BuzzFeed, Huffington Post as mungsuh wong. Untunge, ora akeh sing bisa ditindakake presiden kanggo mungkasi media Amerika. Amerika Serikat dianggep nomer 33 lan pangkat "bebas" ing jagad iki nalika nerangake babagan kebebasan pers.

Badan Pariwisata Khusus PBB UNWTO  saiki wis terang-terangan ngumumake eTurboNews minangka mungsuh pariwisata jagad.

Agensi kasebut nggunakake dhuwit PBB kanggo nyewa firma hukum Case Lombardi & Pettie ing Honolulu, Hawaii kanggo ngirim email panjaluk menyang Cease and Desist Defamatory Statement nglawan UNWTO. Surat kasebut dikirim liwat email liwat 21 November marang Juergen Steinmetz, penerbit saka eTurboNews.

Layang kasebut ora nerangake apa sing diarani complaint kasebut. Pengacara ora nanggapi suwene 2 minggu sawise surat lan telpon telpon bola-bali eTurboNews. UNWTO uga ora nanggapi pitakon saka eTN.

Mung rong minggu sadurunge Penerbit eTN Juergen Steinmetz ketemu karo Marcelo Risi, Kepala hubungan media UNWTO sajrone Pasar Perjalanan Dunia sing bubar rampung ing London. Steinmetz meksa Risi supaya mbukak maneh saluran komunikasi ing antarane eTurboNews lan UNWTO supaya ora ana jinis laporan sisi.

Wiwit Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili diangkat dadi pimpinan badan pariwisata tanggal 1 Januari 2018, ora ana tanggepan sing ditampa babagan pitakon dening eTurboNews wartawan. Akreditasi Majelis Umum ing St. Petersburg Rusia ditolak eTurboNews staf.

Ngubungi host Rusia uga ora sukses. Rusia dianggep minangka titik 174 ing kebebasan pers dunya lan pangkat "ora gratis".

Kepiye UNWTO, Badan PBB pengin nggawe bisu media AS?

eTurboNews email menyang panampa email UNWTO diblokir dening Badan Khusus PBB nalika Majelis Umum ing wulan September.

eTN kudu ngubungi pembaca UNWTO lan menehi saran supaya langganan nganggo email pribadi. Email sing digunakake eTN kanggo ngubungi staf UNWTO yaiku email sing padha karo firma hukum Honolulu sing ngubungi eTurboNews penerbit kanthi surat panjaluk atas jenenge UNWTO. Sawise email eTN menyang staf UNWTO, server web internet publikasi iki diretas dening penyerang sing ora dingerteni lan tembung kunci "UNWTO" sementara mbusak nalika serangan kriminal ing server publikasi iki. Pakar-pakar teknologi perusahaan hosting mbusak skrip jahat lan file ditanam nganggo jeneng "hacker Iran" ing server eTN. Ora jelas yen ana hubungane UNWTO lan Iran. eTurboNews kacarita kenapa Iran penting kanggo UNWTO ing Desember 2018. Iran minangka nomer 190 negara nalika nerangake kebebasan pers lan dianggep "ora bebas."

Sanajan ana serangan UNWTO, eTurboNews terus dadi publikasi global nomer siji sing nutupi pratelan pers agensi tanpa suntingan lan kanthi cara sing umume positif. Minangka dina iki, eTurboNews diterbitake  3794 siaran pers lan crita ing UNWTO suwene 12 taun kepungkur. Ora kalebu artikel sing diterbitake ing publikasi liyane miturut TravelNewsGroup.

eTurboNews terus lan bakal terus nglaporake babagan UNWTO.
Penerbit eTN Juergen Steinmetz ujar: "eTurboNews wis nampa akeh jeritan rahasia kanggo pitulung saka anggota lingkaran batin ing UNWTO lan mung nerbitake sawetara umpan balik kaya ngono. Kita mesthi nyebrang konten kasebut lan menehi kesempatan kanggo UNWTO menehi komentar. Wiwit taun 2018, UNWTO durung nate nanggapi email utawa telpon lan ora menehi komentar eTurboNews. Sekretaris Jenderal ora ngundang wartawan eTN kanggo konferensi pers lan ora ngidini eTN takon ing sawijining konferensi pers sing diluncurake. Konferensi kasebut dianakake dening WTTC. ”

eTurboNews kerjo karo UNWTO meh 20 taun lan makili media global ing gugus tugas UNWTO nglawan eksploitasi seksual bocah ing pariwisata.

Kelompok tugas iki dadi prioritas ing sadurunge Sekretaris Jenderal Dr. Taleb Rifai lan diilangi dening Pololikashvili pas dheweke dadi ketua. Ora ana alesan manawa diwenehake marang anggota klompok tugas.

Lima negara paling ala ing donya nalika nerangake kebebasan pers yaiku Turkmenistan, Uzbekistan, Eritrea, Crimea. lan Korea Lor. Rating paling apik ing kebebasan pers dicatat ing Norwegia, Walanda, Swedia, Belgia, lan Denmark.

Kebebasan Pers 2017
Negara Urutan Score status
 Norway 1 08 free
 Walanda 2 11 free
 Swedia 2 11 free
 Belgium 4 12 free
 Denmark 4 12 free
 Finland 4 12 free
  Swiss 7 13 free
 luxembourg 8 14 free
 Andorra 9 15 free
 Iceland 9 15 free
 Liechtenstein 9 15 free
 Palau 9 15 free
 Costa Rica 13 16 free
 Estonia 13 16 free
 Monaco 13 16 free
 Kepulauan Marshall 16 17 free
 Portugal 16 17 free
 Saint Lucia 16 17 free
 San Marino 16 17 free
 Canada 20 18 free
 Ireland 20 18 free
 Barbados 22 19 free
 Jamaika 22 19 free
 New Zealand 22 19 free
 Jerman 25 20 free
 Czech Republic 26 21 free
 Lithuania 26 21 free
 Micronesia 26 21 free
 Saint Kitts lan Nevis 26 21 free
 Saint Vincent lan Grenadines 26 21 free
 Australia 31 22 free
 Austria 31 22 free
 Bahamas 33 23 free
 Siprus 33 23 free
 Malta 33 23 free
 Slovenia 33 23 free
 Amerika Serikat 33 23 free
 Uruguay 38 24 free
 Dominika 39 25 free
 Taiwan 39 25 free
 Trinidad lan Tobago 39 25 free
 Inggris 39 25 free
 Vanuatu 39 25 free
 France 44 26 free
 Grenada 44 26 free
 Latvia 44 26 free
 Slowakia 44 26 free
 Belize 48 27 free
 Cape Verde 48 27 free
 Japan 48 27 free
 Sang Prabu Suleman Kapuloan 48 27 free
 Tuvalu 48 27 free
 São Tomé lan Príncipe 53 28 free
 Spanyol 53 28 free
 Suriname 53 28 free
 Chile 56 29 free
 Mauritius 56 29 free
 Papua New Guinea 56 29 free
 Samoa 56 29 free
 Kiribati 60 30 free
 Tonga 60 30 free
 Italia 62 31 Sebagean Gratis
 Namibia 63 32 Sebagean Gratis
 Ghana 64 33 Sebagean Gratis
 Israel 64 33 Sebagean Gratis
 Antigua lan Barbuda 66 34 Sebagean Gratis
 Poland 66 34 Sebagean Gratis
 Korea Kidul 66 34 Sebagean Gratis
 Timor-Leste 69 35 Sebagean Gratis
 Benin 70 37 Sebagean Gratis
 Mali 70 37 Sebagean Gratis
 Mongolia 70 37 Sebagean Gratis
 Guyana 73 38 Sebagean Gratis
 Romania 73 38 Sebagean Gratis
 Afrika Kidul 73 38 Sebagean Gratis
 Burkina Faso 76 41 Sebagean Gratis
 Croatia 76 41 Sebagean Gratis
 El Salvador 76 41 Sebagean Gratis
 Panama 76 41 Sebagean Gratis
 Bulgaria 80 42 Sebagean Gratis
 Republik Dominika 80 42 Sebagean Gratis
 Hong Kong 80 42 Sebagean Gratis
 India 83 43 Sebagean Gratis
 Fiji 84 44 Sebagean Gratis
 Yunani 84 44 Sebagean Gratis
 Hungary 84 44 Sebagean Gratis
 Montenegro 84 44 Sebagean Gratis
 Philippines 84 44 Sebagean Gratis
 Botswana 89 45 Sebagean Gratis
 Malawi 89 45 Sebagean Gratis
 Peru 89 45 Sebagean Gratis
 Argentina 92 46 Sebagean Gratis
 Nauru 92 46 Sebagean Gratis
 Brazil 94 47 Sebagean Gratis
 Senegal 94 47 Sebagean Gratis
 Kosovo 96 48 Sebagean Gratis
 Mozambique 96 48 Sebagean Gratis
 Comoros 98 49 Sebagean Gratis
 Indonesia 98 49 Sebagean Gratis
 Serbia 98 49 Sebagean Gratis
 Seychelles 98 49 Sebagean Gratis
 Georgia 102 50 Sebagean Gratis
 Albania 103 51 Sebagean Gratis
 Bosnia lan Herzegovina 103 51 Sebagean Gratis
 Côte d'Ivoire 103 51 Sebagean Gratis
 Lesotho 103 51 Sebagean Gratis
 Nigeria 103 51 Sebagean Gratis
 Haiti 108 52 Sebagean Gratis
   Nepal 108 52 Sebagean Gratis
 Niger 108 52 Sebagean Gratis
 Bolivia 111 53 Sebagean Gratis
 Mauritania 111 53 Sebagean Gratis
 Somaliland 111 53 Sebagean Gratis
 Ukraine 111 53 Sebagean Gratis
 Sierra Leone 115 54 Sebagean Gratis
 Tunisia 115 54 Sebagean Gratis
 Nikaragua 117 55 Sebagean Gratis
 Libanon 118 56 Sebagean Gratis
 Moldova 118 56 Sebagean Gratis
 Kolombia 120 57 Sebagean Gratis
 Togo 120 57 Sebagean Gratis
 Bhutan 122 58 Sebagean Gratis
 Guatemala 122 58 Sebagean Gratis
 Kenya 122 58 Sebagean Gratis
 Madagaskar 122 58 Sebagean Gratis
 Tanzania 122 58 Sebagean Gratis
 Uganda 122 58 Sebagean Gratis
 Guinea-Bissau 128 59 Sebagean Gratis
 Paraguay 128 59 Sebagean Gratis
 Afghanistan 130 60 Sebagean Gratis
 Congo (Brazzaville) 130 60 Sebagean Gratis
 Kuwait 130 60 Sebagean Gratis
 Liberia 130 60 Sebagean Gratis
 Sri Lanka 134 61 Ora Gratis
 Bangladesh 135 62 Ora Gratis
 Maldives 135 62 Ora Gratis
 Armenia 137 63 Ora Gratis
 Zambia 137 63 Ora Gratis
 Macedonia 139 64 Ora Gratis
 Mexico 139 64 Ora Gratis
 Algeria 141 65 Ora Gratis
 Pakistan 141 65 Ora Gratis
 Kamerun 143 66 Ora Gratis
 Ecuador 143 66 Ora Gratis
 Guinea 143 66 Ora Gratis
 Honduras 143 66 Ora Gratis
 Maroko 143 66 Ora Gratis
 Kyrgyzstan 148 67 Ora Gratis
 Singapore 148 67 Ora Gratis
 Jordan 150 68 Ora Gratis
 Malaysia 151 69 Ora Gratis
 Cambodia 152 70 Ora Gratis
 Qatar 152 70 Ora Gratis
 Sudan Kidul 152 70 Ora Gratis
 Republik Afrika Tengah 155 71 Ora Gratis
 Gabon 155 71 Ora Gratis
 Iraq 155 71 Ora Gratis
 Oman 155 71 Ora Gratis
 Angola 159 73 Ora Gratis
 Myanmar 159 73 Ora Gratis
 Chad 161 74 Ora Gratis
 Zimbabwe 161 74 Ora Gratis
 Brunei 163 76 Ora Gratis
 Turkey 163 76 Ora Gratis
 Djibouti 165 77 Ora Gratis
 Mesir 165 77 Ora Gratis
 Libya 165 77 Ora Gratis
 Thailand 165 77 Ora Gratis
 Uni Emirat Arab 169 78 Ora Gratis
 Rwanda 170 79 Ora Gratis
 Somalia 170 79 Ora Gratis
 Venezuela 172 81 Ora Gratis
 Congo (Kinshasa) 173 82 Ora Gratis
 Belarus 174 83 Ora Gratis
 Rusia 174 83 Ora Gratis
 Swaziland 174 83 Ora Gratis
 Vietnam 177 84 Ora Gratis
 Palestina 177 84 Ora Gratis
 Burundi 179 85 Ora Gratis
 Kazakhstan 179 85 Ora Gratis
 Laos 179 85 Ora Gratis
 Yaman 179 85 Ora Gratis
 Ethiopia 183 86 Ora Gratis
 Saudi Arabia 183 86 Ora Gratis
 Sudan 183 86 Ora Gratis
 Bahrain 186 87 Ora Gratis
 China 186 87 Ora Gratis
 Tajikistan 186 87 Ora Gratis
 Gambia 186 87 Ora Gratis
 Azerbaijan 190 90 Ora Gratis
 Iran 190 90 Ora Gratis
 Tanjung 190 90 Ora Gratis
 Cuba 193 91 Ora Gratis
 Equatorial Guinea 193 91 Ora Gratis
 Crimea 195 94 Ora Gratis
 Eritrea 195 94 Ora Gratis
 Uzbekistan 197 95 Ora Gratis
 Korea Utara 198 98 Ora Gratis
 Turkmenistan 198 98 Ora Gratis

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.