24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Zona bebas kanthong plastik didegake ing Danau Inle, Burma

0a8_1146
0a8_1146
ditulis dening editor

Sawijining desa ing Danau Inle ing Negara Bagian Shan kidul wis setuju dadi zona bebas kanthong plastik, lan para pendukung proyek kasebut ujar manawa ngarep-arep inisiatif kasebut bakal nyebar menyang wilayah wisata liyane sing misuwur.

Print Friendly, PDF & Email

Sawijining desa ing Danau Inle ing Negara Bagian Shan kidul wis setuju dadi zona bebas kanthong plastik, lan para pendukung proyek kasebut ujar manawa ngarep-arep inisiatif kasebut bakal nyebar menyang wilayah-wilayah tujuan wisata sing populer.

Pendhudhuk ing Nga Phe Chaung setuju kanggo ora nggunakake kanthong plastik ing tanggal 7 Agustus, minangka bagean saka proyek sing dileksanakake dening Kelompok Komunitas Wisata Wisata Alam.

Klompok kasebut didegake dening 11 pandhuan wisata lokal ing wulan Juni kanggo nindakake program konservasi lingkungan lan ningkatake kesadaran ing wilayah Inle.

Klompok kasebut wiwit ngembang dadi 60 anggota lan wis nampa dana winates saka departemen pamrentah lan organisasi non-pemerintah, kalebu hotel lan asosiasi pandhuan wisata.

“Pendhudhuk nggunakake kantong plastik lan asring tekan tlaga. Dheweke bisa mblokir aliran banyu, ngrusak lemah, nambah polusi banyu lan malah mateni iwak, mula kita mutusake ngluncurake kampanye kanggo nyuda panggunaan kantong plastik ing wilayah kasebut, "ujare anggota Ko Sai Win.

"Kita mutusake kanggo miwiti dhisik ing Nga Phe Chaung amarga desa iki ana ing tengah danau lan akeh wong asing sing teka ing biara bersejarah ing kana. Sampeyan uga luwih gampang mbujuki wong desa ing Nga Phe Chaung supaya ora nggunakake kanthong plastik maneh amarga mung ana 240 warga, "jarene.

"Kita entuk kesepakatan kanggo nggawe zona kasebut sawise rapat lan negosiasi karo administrator desa kaping telu. Para warga uga setuju karo rencana kasebut lan kita nganakake upacara pembukaan [tanggal 7 Agustus]. Upacara iki dirawuhi Wakil Menteri Olahraga, U Aye Myint Kyu, lan pejabat liyane. ”

Ana 294 desa ing sacedhake Danau Inle lan kelompok kasebut ngrencanakake nganakake ceramah pendhidhikan ing komunitas liya supaya bisa menehi kantong plastik lan nggunakake kabiasaan ramah lingkungan liyane. "Kita bakal mboko sithik nyoba njaluk desa liyane uga ngenalake zona nanging butuh sawetara wektu kanggo ngilangi kanthong plastik," ujare Ko Sai Win.

"Aku dadi kewajiban ngreksa Danau Inle amarga minangka bagean saka warisan alam. Kita welcome kabeh wong kanggo gabung karo grup lan melu kegiatan.

U Sein Tun, kepala Cagar Alam Margasatwa Danau Inle, ujar manawa para warga wis luwih aktif ing kegiatan konservasi lingkungan, sing cocog karo masa depan danau kasebut.

"Sanajan pamrentah lan organisasi lokal lan internasional bisa kerja sama lan ngetrapake proyek konservasi, organisasi kasebut ora bakal sukses tanpa partisipasi warga," jarene.

"Kita uga bakal ndhukung ngenalake zona bebas kanthong plastik ing desa liyane ... departemen kita ngrencanakake bakal nindakake kampanye anti-plastik wiwit Oktober."

Daw Marlar, warga desa Inn Paw Kone, ujar: "Aku gelem ndhukung kampanye tanpa kantong plastik ing tlaga kita. Urip saben dinane gumantung karo kesehatan Inle - ndhukung kita - mula kita uga nyoba nyuda panggunaan pupuk ing kebon tomat lan ngrungokake saran saka petani. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.