24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Ekuador kanggo matesi jumlah pengunjung ing Galapagos

0a8_1148
0a8_1148
ditulis dening editor

London / Quito - Wiwit tanggal 1 Februari 2012, bakal ana aturan lan peraturan anyar babagan rute lan frekuensi pelayaran menyang lan sekitar Kepulauan Galapagos ing Ekuador.

Print Friendly, PDF & Email

London / Quito - Wiwit tanggal 1 Februari 2012, bakal ana aturan lan peraturan anyar babagan rute lan frekuensi pelayaran menyang lan sekitar Kepulauan Galapagos ing Ekuador. Operator tur duwe nganti Februari 2012 kanggo nggabungake peraturan anyar Otoritas Taman Nasional Galapagos, sing dirancang kanggo nglindhungi kewan lan tanduran lokal, menyang program lelungan.

Aturan Taman Nasional Galapagos sing anyar bakal ngidini para tamu operator tur ing situs tetep maksimal patang wengi limang dina saben kapal, kanthi frekuensi patang pendaratan sajrone periode 14 dina.

Sajrone 14 taun kepungkur, 150,000 pengunjung tahunan Nusantara wis utamane fokus ing telung pulau Isabela, Santa Cruz lan San Cristobal. Distribusi pangunjung sing bakal ditindakake kanthi mbukak pulau-pulau liyane, lan ngganti frekuensi rute, uga bakal nyuda konsumsi bahan bakar lan jumlah polusi sing dipancarkan dening kapal pesiar, kapal lan kapal sing nggunakake pulau kasebut. Kanthi sistem anyar, port ing Santa Fe lan Tagus Cove bakal bisa diakses maneh. Pulo Española, Genovesa lan Fernandina uga saiki bakal ngidini teka kapal-kapal sing luwih cilik, saengga para pengunjung bisa ndeleng spesies langka kaya booby sikil abang, albatross, cormorant tanpa pesawat lan macem-macem mimid.

Aturan anyar lan perlindungan alam sejajar karo konsep "pariwisata sadar," ide sing dikembangake dening Ekuador. Konsep kasebut kalebu strategi sadurunge kayata pariwisata berkelanjutan lan etika, lan nambah pengalaman pribadi kekancan, rasa hormat, lan katresnan sing nyebabake tuwuh batin.

Kanthi "pariwisata sadar" Ekuador njaluk supaya kabeh pengunjung ngrasakake negara kasebut selaras karo alam lan masarakat. Ngerteni aspek positif saka hubungan antarane host lan turis, nalika ningkatake urip wong Ekuador liwat pengalaman turisme kanthi warisan budaya lan budaya dhewe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.