24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Brasil Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Brasil: Apa Kekerasan Bakal Mengaruhi Pariwisata?

Brasil: Apa Kekerasan Bakal Mengaruhi Pariwisata?
Brazil

Laporan Kutha Vatikan (SCV) nerbitake Pak F. Pana nalika ujar, "Telung wong [padha] tiwas [ing Brasil] ing sawetara dina dening wong-wong sing pengin nyingkirake pribumi kanggo njupuk lahan lan bahan baku. ” Apa panganiaya iki bakal mengaruhi wisata negara?

Pendhudhuk asli Brasil lagi diserang. Ing sawetara dina pungkasan, loro pimpinan pribumi dipateni ing negara Maranhao, lan sawetara jam kepungkur, Keuskupan Agung Manaus nampa warta babagan pembunuhan kolaborator Caritas lokal (pitulung gereja kanggo wong-wong sing butuh).

Kritik keras tumrap kedadeyan kriminal teka saka Cimi, dewan misionaris pribumi: "Serangan, ancaman, siksa, serangan," ujare cathetan, "kedadeyan sawise wacana rasis lan tumindak sing diprentahake dening pamrentah federal nglawan hak-hak wong pribumi. ”

Regane ana ing Bumi

Presiden Jair Bolsonaro negesake lan negesake maneh ing macem-macem papan lan internasional manawa ora ana milimeter tanah pribumi sing bakal diwatesi ing pamrentahane, manawa masarakat pribumi wis duwe akeh lahan lan bakal ngalangi kemajuan ing Brasil, "ujare cathetan kasebut.

Para misionaris Combonia negesake kekerasan sing wis akeh. Rama Claudio Bombieri minangka misionaris Comboni sing ana ing Maranhao, negara sing umume ana 40,000 wong pribumi sing sumebar ing 17 wilayah. Dheweke ujar, "Ruang otonomi lan urip kanthi sistematis kaancam bakal dipateni, diserang, diculik. Lan akhir-akhir iki dheweke saya akeh. Pembunuhan kasebut malah ngluwihi rata-rata nasional. ”

Penjelasan babagan kebangkitan panganiaya, diidentifikasi dening Pastor Bombieri ing kabijakan pamrentahan saiki, selaras karo Dewan misionaris pribumi. Dheweke ujar: "Wiwit presiden saiki njupuk kekuwatan, mula ana semacam amanat kanggo wong-wong sing selaras karo pamikiran dheweke supaya dheweke bisa luwih agresif tumrap masarakat adat. Lan gething sing ora bisa ditampa. ”

Alesan Pembunuhan Utamane Ekonomi

Ana sebab ekonomi sing ana ing njero kekerasan kasebut. Contone, cadangan kayu sing terkenal sing ditemokake ing sawetara laladan pribumi sing paling penting yaiku sumber sawetara sing bisa entuk tanpa gaweyan. Nanging uga ana alesan kaping pindho sing diringkesake Rama Bombieri kaya ing ngisor iki: "Iki impen agro-bisnis.

"Tanduran kedele gedhe, tanduran gedhe kanggo ngasilake biodiesel kanggo ditandur ing wilayah pribumi. Sapa wae sing duwe 'impen' iki pengin negesake pilihan kasebut kanthi cara apa wae tanpa ngrembug babagan pribumi. ” Lan yen ora butuh seduction, planggaran lan rajapati bakal teka.

Greja: Lembaga sing Mbantu

Kanggo ngewangi masarakat adat, mesthi ana greja kasebut. Mungkin minangka salah sawijining institusi sing saiki bisa kasedhiya ing desa kasebut kanthi misionaris, umat awam, lan pandhita. "Greja saya akeh dilaporake, urip bareng karo kabutuhane, karo drama - apa sing ora bisa ditindakake organisasi internasional liyane," Rama Bombieri ngakoni kanthi rasa kepuasan.

Greja nggawe alternatif sing bisa dipilih karo wong asli tanpa nolak tuduhan lan mobilisasi, kaya kedadeyan pungkasan sing dramatis. Amarga iki, mesthekake Rama Bombieri, "minangka bagean integral saka misi kita."

Pemangku kepentingan pariwisata ngarepake manawa kedadeyan kasebut, amarga iklim negara kasebut ora katon ramah amarga turis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.