Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hotel & Resor News Filipina Breaking News Resorts Keslametan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pulo Wisata Filipina ing Filipina gempa bumi

Pulo Filipina Mindanao gempa gempa
mindanao11
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mindanao ing Filipina gempa gempa 6,8 jam 19.11 jam waktu setu dina Minggu.

Lokasi:

  • 5.1 km (3.1 mi) SW of Sinawilan, Philippines
  • 5.6 km (3.5 mi) SE saka Magsaysay, Filipina
  • 6.8 km (4.2 mi) S saka Bansalan, Filipina
  • 16.2 km (10.1 mi) WNW saka Guihing Proper, Filipina
  • 47.2 km (29.3 mi) ENE saka Koronadal, Filipina

Mindanao kalebu pulau Mindanao sing gedhe uga pulau cilik ing sisih kidul Filipina. Ing kutha paling gedhe, Davao, Pusat Eagle Filipina, lan Taman Buaya Davao nampilake satwa lokal. Taman Rakyat ing kutha kasebut nampilake patung-patung masarakat pribumi lan Kubah Durian, dijenengi sawise woh wangi lan bau sing tuwuh subur ing Mindanao. Kulon kidul, gunung Apo Gunung Apo duwe jalur lan sendhang.

Titik wisata utama sumebar ing saindenging Mindanao, sing biasane kalebu resort pantai, resor menyelam, surfing, museum, taman alam, pendakian gunung, lan arung jeram. Siargao, sing paling misuwur kanthi menara berselancar ing Cloud 9, uga duwe guwa-guwa, kolam, air terjun, lan laguna. Ana situs arkeologi, reruntuhan sejarah, lan museum ing Butuan. Pulo Putih minangka papan wisata populer ing Camiguin. Teluk Duka, lan resor nyilem Matangale ing Misamis Oriental nyedhiyakake kulo prau dhasar lan pelajaran nyilem scuba. Cagayan de Oro duwe resor pantai, Taman Alam Mapawa, arung jeram putih lan kayak, museum, lan tengara sejarah. Ziplining minangka atraksi utama ing Taman Wisata Kayayan Bukidnon. Iligan City nduwe Air Terjun Maria Christina, Air Terjun Tinago, taman alam, pantai, lan tengara sejarah. Ana taman, bangunan bersejarah, nitih Vinta Ride ing Paseo del Mar, desa-desa boat, lan Museum Benteng Pilar ing Kota Zamboanga. Ana festival, kembang api, lan Cagar Alam Burung Beras ing Kota Takurong. Davao duwe Gunung Apo, taman, museum, pantai, landmark sejarah, lan resor selam scuba.

Pulo Wisata Filipina ing Filipina gempa bumi

mindanao

Ora ana laporan korban jiwa ing wektu iki. Ora ana laporan babagan Tsunami.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.