Warta Breaking Travel budaya Editorial News News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Uzbekistan Maneka Warta

Papan plancongan trendi saiki kalebu Uzbekistan

Uzbekistan: negara sing apik banget sing dadi hotspot para pelancong
gambar
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Apa tujuan sing paling apik kanggo dikunjungi yen sampeyan asring lelungan? Tanggepan liyane saya akeh yaiku Uzbekistan.

Mung sawetara persentasi pengunjung sing mbukak saka Bukhara, Samarkand, lan Tashkent: trio kutha Silk Road sing digawe megah nalika jamane abad kaping 16, nalika para pedagang tuku, ngeterake, banjur adol barang mewah kayata sutra, rempah-rempah, lan emas antarane Venesia mangulon lan Beijing ing sisih wetan. Telung kutha kasebut nyedhaki pitung yuta pengunjung ing Uzbekistan, lan iki mung amarga serial TV Joanna Lumley ing Silk Road.

Kutha Silk Road

Saiki, Tashkent duwe kabeh modhal modhal modern. Bangunan-bangunan kasebut, umume dibangun sawise gempa bumi 1966 sing gedhe banget, ora bisa ditulis nanging dikompensasi dening pinggir dalan sing wiyar lan wates-wates vegetasi. Metro uga narik kawigaten. Sisih sing luwih kreatif saka pendhudhukan Uni Soviet katon ing saben mandeg bertema unik sing dikelola wiwit Uzbekistan dadi mandhiri maneh ing taun 1991. Panganan kanthi token 10c, aku mlaku-mlaku kabeh awan, kaya golek harta karun seni.

Samarkand, sing diwiwiti wiwit abad kaping pitu sadurunge Masehi, bisa diarani pusat dalan sutra, akeh banget mesjid lan bangunan rumit, sing konsentrasi ditemokake ing kompleks registri Registan, lan Shah-i sing dipenuhi biru lan pirus. -Zinda nekropolis.

Madrasa Mir-i-Arab ing Bukhara.

Bukhara uga minangka kabeh sing bakal digandhengake karo Uzbekistan sing unik: warisan Islam bertabrakan karo penjajahan Soviet ing pos perdagangan sing jelas. Kutha lawas iki kepenak karo arsitektur sing apik banget, aku banjur nangis kaping pindho: sepisan ing istana musim panas emir pungkasan Sitorai Mohi Hosa, amarga mung dihiasi kanthi apik, sing nomer loro ing kompleks Po-i Kalan bangunan abad kaping-16, kanggo skala sing akeh banget.

Situs kasebut lan situs liyane dilindhungi Unesco, sing mung nambah popularitas. Ing plaza tengah Lyabi-Hauz, ing antarane conto-conto mesjid, lan akeh tandha-tandha hotel lan bazaar sing paling dhuwur kubah, panggilan "Syal! Jaket! Perhiasan! Meh gratis! ” tampil, amarga sing nyekel barang pamer souvenir lan sulaman kanggo gerombolan calon pembeli.

Watesan Visa kanggo negara-negara Eropa mung santai pitung wulan kepungkur - sing duwe paspor Irlandia saiki bisa mlebu tanpa repot - lan durung tekan swara multi-sensor Istanbul utawa Marrakech, nanging aku ora ngarepake wilayah iki bakal dikuasai wisatawan. mung durung.

Madrasa Mir-i-Arab minangka salah sawijining bangunan paling misuwur ing tengah Bukhara.

Saka dalan sing diantemi

Uzbekistan deso minangka obat penangkal. Ing negara sing amba kaya Spanyol, ora ana kekurangan papan sing ora bisa ditemokake, kanggo ngrasakake kaendahan Uzbekistan kanthi keasliane. Ing sisih kulon ana scapees ara-ara samun sing adoh (praktik katun Soviet sing dipimpin Soviet ing Uzbekistan, sing nyebabake pasokan banyu, mung nambahake iki). Ing sisih wétan, Lembah Fergana misuwur amarga kerajinan tradisional. Kaya crita jaman biyen sing dianggit dadi lagu lan puisi, ing kene, crita sejatine dirajut dadi karpet lan sulaman tembok, kanthi saben simbol lan desain mawa makna sing didhelikake. Manuk minangka simbol perdamaian, pomegranate tegese kesuburan, lan almond tegese ana perlindungan.

Dalanku dhewe sing paling gampang: mundur saka peluru peluru Uzbekistan sadurunge Bukhara, aku ana ing wilayah tengah Navoi (kadang ditulis minangka Navoiy - ejaan Inggris durung rampung), dijenengi miturut Alisher Navoi (y) , Shakespeare saka Uzbekistan. Tashkent nduwe perpustakaan kolosal sing dijenengi miturut jeneng dheweke, lan ana mandeg metro sing khusus kanggo dheweke, nanging pakurmatan sing luwih gedhe yaiku wilayah des desert iki, kanthi roso pedesaan, pegunungan sing kepenak, lan wong sing grapyak lan grapyak.

Amarga proporsi ara-ara samun, ngalami Navoi kanthi bener kudu kalebu sawetara kegiatan gurun. Dadi sawise drive dawa - ala sing dibutuhake ing bagean kasebut - aku nyoba nunggang unta. Tinjauan papat tembung: wiwitan lan ngrampungake.

Mengko, aku bengi ing Safari Yurt Camp kanggo ngrasakake kepiye carane urip para nomaden Kazakh, nanging kanthi supir tambahan, blok toilet gaya barat, sprei lan panganan telung kursus. Ditulung saka kenyamanan kasebut, ora angel enggal dipikat. Mlaku metu saka mobil, aku ndeleng Bima Sakti ing langit kanthi mripatku, lan ing kadohan, tamu liyane ngubengi geni minangka penyanyi masarakat tunggal lan musik gitar nalika wengi, menehi kabeh genre musik anyar sing bakal diselidiki nalika dakbalekake.

Nurata

Ing sacedhake kutha utama Nurata yaiku Chashmar Spring, sawijining situs ziarah adhedhasar spring alam sing ana iwak trout sing menehi mineral. "Musim semi digawe nalika imam pertama Hazrat Ali teka kanggo martakake agama Islam," ujare Said Fayzulloh, ahli arkeologi lokal, nalika nuduhake klompokku ngubengi kompleks kasebut. "Dheweke nyerang stafe ing lemah lan munggah spring ing ara-ara samun. Dina iki, 430 liter bakal tuwuh saben detik. ”

Mengko, nalika Said mlayu ing sepeda Rusia sing dibalekake taun 1970-an, aku munggah ing bukit ing pinggir kompleks kaya srengenge sore dadi kuning kuning. Saliyane pedagang sing adol perhiasan, ora ana sing bisa dideleng. Panjaluk sing cendhak lan landhep mengko, aku dadi papan sing paling apik ing kutha, ngukur wilayah kutha sing rata ing sisih siji, lan Pegunungan Nuratau ing sisih liyane.

Nalika jam emas dadi 24 karat, aku tekan reruntuhan benteng, sing dipercaya digawe dening Alexander Agung, sing suwene rong taun naklukake wilayah kasebut. Pakaryané uga katon ing trowongan banyu ing sacedhake: sistem lemah sing nggawa komoditas mulia saka gunung menyang kutha kasebut. Manut pamrih saka Uzbekistan iku gampang banget lan ora ditandhani, ngluwihi omah pertanian ing desa sing ana wanita tuwa, rambut diikat kenceng ing kain, lungguh ing bangku lan narik dhasare sapi sing kewajiban.

Dheweke seneng banget nalika aku kepengin banget. Sawise nolak plancongan, lan luwih sedhih, nolak undhangane kanggo nedha bengi, bojone nggawa mangkuk katik, yoghurt alami gaya Uzbekistan, mula aku bisa nyonto asil pungkasane.

"Ana wong wadon tuwa, rambut kaiket ing kain kanthi bener, lungguh ing kursi lan narik dhasare sapi sing kewajiban."

Biasane vignette urip saben dinane iki digawe kaya latar mburi kuning-emas kaya sing dideleng saka mripat. Saben mandheg sajrone ngunjungi aku nemokake pemandangan sing luar biasa, apa ora kaendahan ing Danau Aydar, mesjid sing umure wis pirang-pirang abad kanthi dekorasi sing luar biasa, utawa bocah-bocah sing cekikikan balapan ing kranjang ing pasar panganan sing sibuk. Asia Tengah bali dadi hotspot kanggo para plancong amarga wis ana sejarah sejarah lan budaya sing penting global. Nanging sanajan ing level dangkal, pancen sensasional.

Dasar-dasar

Negara Uzbekistan sing ndhelik ing daratan dununge ing Asia Tengah, wewatesan karo limang negara 'stan' liyane. Cukup aman - wanita pancen bisa mlaku-mlaku ing wayah wengi dhewe, kayata. Nggunakake Som, lan € 1 yaiku 10,000 SOM - mula priksa maneh nul nalika mbayar. Ora perlu visa kanggo warga negara Uni Eropa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.