24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Czechia News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Bandara Václav Havel Prague: Liwat 17 yuta penumpang maskapai ing taun 2019

Bandara Prague: Luwih saka 17 yuta penumpang maskapai ing taun 2019
Bandara Prague: Luwih saka 17 yuta penumpang maskapai ing taun 2019
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kanggo kaping papat saurutan, cathetan bersejarah digawe ing Bandara Václav Havel Prague dina Jumuah, 13 Desember 2019. Jumlah penumpang sing ditangani setaun tekan 17 juta tandha sadurunge awan. Pangembangan sambungan sing dijadwalake kanthi langsung, kalebu rute jarak jauh kanthi nomer paling dhuwur ing sejarah bandara modern, faktor beban pesawat sing saya tambah lan peningkatan kapasitas ing rute sing ana saiki, wis nyumbang kanggo asil 2019. Tujuan sing paling populer umume kalebu London, Amsterdam, Moskow lan Paris.

Rata-rata, udakara 49,000 penumpang wis ngliwati gerbang Bandara Václav Havel Prague sedina wiwit wiwitan taun. Nganti saiki, wulan paling sibuk ing Prague yaiku Agustus, kanthi 1,997,182 penumpang ditangani.

"Sawise setaun mengko, kita ngrayakake tonggak sejarah penting liyane ing sejarah bandara. Dina Jumuah, 13 Desember 2019, kita wis nggayuh 17 juta penumpang sing ditangani ing Bandara Václav Havel Prague. Nanging, asil sing apik banget iki ndadekake bandara nganti wates saka kapasitas operasionale. Peningkatan sing luwih diarepake taun ngarep, bisa uga wis nyebabake kenyamanan penumpang. Pramila kudu miwiti tahap persiyapan pangembangan bandara jangka panjang sanalika bisa. Sawetara proyek pangembangan kita wis diluncurake. Ing wulan Januari 2020, baris kaping papat kanthi konter check-in anyar bakal kabuka ing Terminal 2 lan rekonstruksi pusat penyortiran bagasi bakal dilanjutake karo tahap sabanjure,  Vaclav Rehor, Ketua Dewan Direksi Bandara Prague, ujar.

Cathetan Nomer Penumpang sing Ditangani ing Bandara Václav Havel Prague ing 2016 - 2019

 

taun Nomer Penumpang sing Ditangani
2016 13.07 yuta
2017 15.41 yuta
2018 16.78 yuta
2019 (tanggal 13 Desember) 17.00 yuta

 

Jarak dawa, Bandara Prague dadi salah sawijining bandara paling cepet ing Eropa kanthi kategori 10 nganti 25 yuta penumpang sing ditangani setaun. Ing telung kuartal 2019, Bandara Prague nyathet kenaikan 5.73% ing jumlah penumpang sing ditangani, lan rata-rata Eropa ana 4.1% (ACI). Ing wulan Oktober taun iki, bandara kasebut nyathet kenaikan tahunan saben taun 8.13% dibandhingake karo Oktober 2018 lan, miturut asil paling anyar, November uga sukses banget, kanthi penumpang 6.7% luwih akeh liwat bandara tinimbang taun sadurunge.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov