Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Kerusuhan nyebabake korban pariwisata Chili

Kerusuhan nyebabake akeh pariwisata Chili
Kerusuhan nyebabake korban pariwisata Chili
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Miturut riset industri lelungan paling anyar, kerusuhan anyar ing Chile wis akeh korban pariwisata ing negara kasebut.

Protes nglawan kenaikan biaya urip, ketimpangan sosial lan kenaikan tarif ing metro Santiago tuwuh wiwit wiwitan tanggal 7 Oktober dadi crescendo dramatis ing tanggal 18 Oktober nalika klompok teratur rusak parah liwat 80 stasiun metro, kanthi asile metro ditutup mudhun lan kurfew sing diumumake ing wilayah Greater Santiago.

Wiwit kuwi, demonstrasi kasebut nyebar menyang kutha-kutha liyane lan tanggal 25 Oktober, luwih saka sayuta warga Chili melu lurung-lurung nuntut pengunduran diri Presiden. Pesenan Penerbangan 2019 menyang Chili sadurunge demonstrasi lan nganti tanggal 13 Oktober ana 5.2% munggah ing periode sing padha ing 2018 lan ing minggu kaping 14-20 Oktober ana 9.4% munggah; Nanging, ing minggu sabanjure, dheweke ambruk, mudhun 46.1%. Tren kasebut terus, kanthi pesenan udakara 55% mudhun kanggo patang minggu sabanjure. Ing rong minggu kepungkur, sing ditandhani karo woro-woro rencana pemulihan ekonomi $ 5.5 yuta dening Presiden nanging terus diluncurake dening para demonstran, penurunan pesenan rada sithik. Sajrone minggu tanggal 25 Nov-1 Des, dheweke mudhun 36.8% lan minggu sabanjure 29.4% mudhun.

Sadurunge kerusuhan, Chili pancen wis luwih apik narik para turis tinimbang angka pertumbuhan 5.2% kanggo telung kuartal pertama taun iki. Iki amarga ana penurunan sing akeh ing pengunjung saka salah sawijining pasar sumber sing paling penting, Argentina, amarga ambruk Peso Argentina.

Wiwit wiwitan taun 2018, nilai peso Argentina luwih saka separo regane tinimbang peso Chili, kanthi asil tekane pengunjung mudhun 31.1% saka Januari 2018 nganti Nopember 2019. Deleng saben wulan, ditandhani nglawan taun sadurunge, pendatang ing Chili saka Argentina mudhun nganti ngisor 50% kanggo kaping pisanan ing September 2018 lan tren kasebut terus nganti Maret 2019, nalika semana, laju penurunan wiwit saya alon, sanajan penurunan terus.

Sadurunge kerusuhan, para ahli ngramal manawa penurunan pesenan sing terus-terusan saka Argentina bakal stabil ing pungkasan taun iki; Nanging, kahanan kasebut saiki katon rada pesimis amarga kahanan politik sing bubar lan penurunan sing akeh ing wulan November.