24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Internet Gratis: Mupangate kanggo Massa utawa Alat Spying Nyamar?

Internet Gratis: Mupangate kanggo Massa utawa Alat Spying Nyamar?
Internet Balloon
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Organisasi Keamanan Internal Uganda (ISO) ora nyetujoni keputusan pamrentah sing ngidini Google mbukak balon Internet liwat Uganda, amarga ana masalah keamanan.

Loon LLC, anak perusahaan Alfabet sing nggunakake balon stratosfer kanggo nyedhiyakake Internet seluler menyang wilayah sing adoh, dina Senen, 9 Desember, mlebu surat persetujuan karo Otoritas Penerbangan Sipil Uganda (UCCA) kanggo mabur ing langit Uganda.

Nanging Direktur ISO Kolonel Frank Kaka Bagyenda sumpah bakal mblokir kesepakatan kasebut, ujar manawa dheweke wis nampa informasi manawa dadi cara para negara manca negara pengin ndelok Uganda lan ngganggu.

Presiden Museveni nyengkuyung proyek kasebut sadurunge ngarahake instansi pamrentah sing tanggung jawab kalebu Kementerian TIK, Kementerian Perhubungan lan Pekerjaan, lan kepemimpinan tentara kanggo mesthekake yen Loon miwiti operasi ing Uganda.

Nanging Kolk Kaka ujar manawa Presiden wis disalah gunakake, lan dheweke bakal njaluk pamirsa bareng dheweke kanggo mblokir kesepakatan kasebut.

Direktur ISO nyathet kedadeyan ing Mesir nalika kesepakatan Internet kasebut disetujoni sadurunge nyebabake apa sing diarani musim semi Arab sing mungkasi pamrentahan Presiden Hosni Mubarak. Sawise telung dekade pamrentahan otoriter ing Mesir, ewu wong padha kumpul ing Alun-alun Tahrir Kairo kanggo nyebutake solidaritas lan nyusun cara anyar. Pamrentah mungkasi perusahaan telekomunikasi ing wilayah kasebut supaya ora bisa ngakses Internet, ngganggu hak Mesir kanggo golek, nampa, lan menehi informasi. Tutup Internet suwene limang dina, nanging crita nuduhake ewonan mobilisasi liwat Internet gratis.

Iki ora dadi wates pariwisata lan keamanan negara kanggo para plancong.

Nanging, juru bicara Pertahanan lan tentara, Brig. Richard Karemire, ujar manawa kesepakatan Internet kasebut disetujoni dening Kepala Angkatan Pertahanan, Jenderal David Muhoozi, lan dheweke ora bisa ndeleng apa-apa.

Nanging Kol. Kaka negesake ora kabeh agensi keamanan dikonsultasi babagan perkara kasebut, sawijining perkara sing bakal ngrusak keamanan negara kasebut.

Nanging, Direktur Jenderal UCCA, David Kakuba, ujar sadurunge perjanjian kasebut ditandatangani, Loon LCC wis nyoba uji coba ing macem-macem negara ing Afrika kalebu Uganda sajrone sawetara taun kepungkur. Dheweke ujar manawa kabeh uji coba kasebut bok manawa sukses, pungkasane ditandatangani karo surat persetujuan karo Uganda kanggo nggampangake overflight reguler balon Loon menyang Kenya.

Duta Besar AS ing Uganda, HE Deborah Malac, lan Menteri Negara Bagian kanggo Pekerjaan lan Pengangkutan Uganda, Aggrey Bagiire, (wiwit dipindhah menyang Menteri Pertanian) nyekseni panandatanganan surat perjanjian kasebut ing Hotel Serena ing Kampala sing penandatangan yaiku Dr. Kakuba lan Dr. Anna Prouse, Kepala Hubungan Pemerintah ing Loon LLC.

Internet Gratis: Mupangate kanggo Massa utawa Alat Spying Nyamar?

Tandha surat perjanjian

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda