News

Turis nglumpati Mesir, Tunisia, mlebu ing UEA

0a8_1407
0a8_1407
ditulis dening editor

Turis padha rame ing Dubai lan Abu Dhabi ing Natal iki, amarga para turis golek plancongan musim panas sing alternatif menyang Mesir lan Tunisia sing rame.

Print Friendly, PDF & Email

Turis padha rame ing Dubai lan Abu Dhabi ing Natal iki, amarga para turis golek plancongan musim panas sing alternatif menyang Mesir lan Tunisia sing rame.

Nanging kemunduran ekonomi ing Eropa ndadekake turis luwih murah dibuwang tinimbang taun-taun sadurunge, agen perjalanan ngelingake.

Revolusi ing Mesir ngyakinake manawa akeh wong lelungan sing bakal budhal menyang Kairo utawa Alexandria kanggo tetep omah utawa plancong ing papan liya, ujare Shane Mallon, manajer Capricorn Travel, agen perjalanan Inggris.

"Wong-wong pancen nyingkirake Mesir - ora sacara eksklusif, nanging akeh sing ilang," jarene.

"Aku mikir yen rega kasebut cocog, Abu Dhabi lan Dubai bisa entuk bathi."

Peningkatan pesenan menyang Dubai bakal mbalikke jumlah wisatawan sing ngindhari emirat, sing cukup larang dibandhingake karo bagean liyane ing Timur Tengah, ujare Mary Philobbos, direktur Mina World Travel, agen perjalanan independen ing Inggris.

"Dubai ora murah," jarene. "Dheweke duwe akeh produk sing padha ing Inggris, lan sapa sing pengin menyang Dubai kanggo tuku produk Inggris nalika bisa adol luwih murah?"

Nanging karo hotspot wisata Timur Tengah sing murah, umume dihindari, Dubai bakal entuk, ujare.

"Wong-wong mandheg menyang Tunisia lan Mesir sawetara wektu ... lan banjur miwiti maneh menyang Dubai."

Nanging, penurunan nilai pound Mesir nglawan euro lan sterling tegese Mesir tetep apik kanggo turis.

"Sanajan Mesir duwe akeh masalah, sawetara wong isih seneng lunga menyang Laut Merah kanggo Natal," ujare Ms Philobbos.

Revolusi sing nggulingake pamrentah ing Mesir lan Tunisia nyebabake masalah gedhe kanggo operator tur Eropa.

Thomas Cook nglaporake 80 juta poundsterling (Dh461.7m) entuk bathi operasional setaun, amarga penghasilan ilang saka para wisatawan sing ngindhari Timur Tengah, lokasi utama operator tur Inggris.

"Ing taun iki, Arab Spring nyebabake penurunan plancongan menyang tujuan Mena sing penting," ujare perusahaan kasebut nalika ngumumake kerugian sadurunge pajak nganti udakara 389 juta poundsterling.

Perusahaan kasebut kepeksa golek dana darurat 200 juta saka bank ing wulan Oktober kanggo nyegah krisis utang.

Musim lelungan musim salju, sing nyumbang luwih saka sepertiga saka bathi Thomas Cook, "diwiwiti kanthi alon amarga masalah ekonomi ana ing pikirane konsumen," ujare perusahaan kasebut, nambahake manawa "ati-ati" pendirian kapasitas lan bisa nyuda preinan luwih dawa.

Pesaing kayata Travel TUI uga nyuda kapasitas musim salju menyang tujuan Timur Tengah, kanthi pesenan menyang Mesir dening pelanggan Jerman 39 persen luwih murah tinimbang taun kepungkur.

Club Mediterranée, operator tur Prancis, ujar manawa ana penurunan musim salju nalika wulan Oktober lan wulan kepungkur.

Tren sing nyebabake yaiku Dart Group, operator maskapai penerbangan Jet2.com, sing wis nambah kapasitas nganti 15 persen. Nanging Dubai ora bakal entuk manfaat - Dart nambah layanan menyang Kepulauan Canary, sing jarene wis ngganti Mesir dadi papan sing disenengi nalika musim salju.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.