Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah Investments News wong News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa PM Manuel Marrero bakal ningkatake Pariwisata Kuba menyang level anyar?

Pilih basa sampeyan
Apa PM Manuel Marrero bakal ningkatake Pariwisata Kuba menyang level anyar?
manuelmarrero
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sawise Fidel Castro, Republik Kuba duwe Perdana Menteri anyar. Kanthi jaman anyar kanggo Kuba, pentinge industri plancongan lan pariwisata munggah ing level liyane, nalika dadi menteri pariwisata Kuba sing wis suwé. Manuel Marrero diangkat dadi perdana menteri suwene 5 taun. Wong Kuba  Presiden Miguel Díaz-Canel nggawe pengumuman dina Setu. Sajrone istilah Marrero minangka a menteri pariwisata, Kuba pariwisata nyekseni ketahanan gedhe.

Miturut ketentuan konstitusi anyar, dheweke disetujoni kanthi sebulat suara dening Majelis Nasional kanggo ngawula dina sing padha. Fidel Castro minangka perdana menteri pungkasan negara kasebut. Dheweke nyekel jabatan kasebut wiwit taun 1959 nganti Desember 1976, nalika njupuk jabatan presiden Dewan Negara, judhul sing ngganti jabatan presiden lan perdana menteri.

Perdana Menteri Kuba, sing dikenal minangka Presiden Dewan Menteri antara taun 1976 nganti 2019, minangka kepala Dewan Menteri Kuba. Kantor Perdana Menteri pisanan digawe ing taun 1940 sesuai karo ketentuan Konstitusi Kuba kaya sing diowahi taun kasebut.

Perdana menteri anyar, umur 56 taun, yaiku insinyur arsitek lan miwiti umur kerjane ing taun 1990 minangka investor ing Grup Pariwisata Gaviota ing provinsi Holguin wétan.

Ing taun 2004 dheweke diangkat dadi menteri pariwisata, jabatan sing saiki ditindakake nganti saiki. Ing jabatane sing anyar, Marrero bakal diiringi enem wakil perdana menteri, ing antarane ana Panglima Ramiro Valdes, salah sawijining pimpinan sejarah Revolusi Kuba lan kolaborator cedhak mantan presiden Fidel lan Raul Castro.

Wakil perdana menteri liyane nganti saiki dadi wakil presiden Dewan Menteri utawa kabinet, Roberto Morales Ojeda, Ricardo Cabrisas, Ines Maria Chapman lan Jose Luis Tapia. Tim kasebut rampung karo Menteri Ekonomi lan Perencanaan saiki Alejandro Gil, sing njaga portofolio kasebut.

Pengangkatan Marrero dianggep minangka langkah liya kanggo ngganti generasi kepemimpinan pulau kasebut amarga bapak-bapak pendiri revolusi Kuba umure 80 lan luwih.

Kuba nampani luwih saka 4.7 yuta turis taun kepungkur, 1.1 yuta wong Kanada.

miturut menyang situs web, klompok Pariwisata Gaviota SA didegake ing taun 1988. Saiki dheweke ngoperasikake luwih saka 27,000 kamar ing saindenging pulau.

Hotel bisa ditemokake ing resort pantai kaya Varadero, Holguin, lan Pantai Utara Kuba, ing lingkungan alami lan beda kayata Topes de Collantes lan Cape of San Antonio, utawa ing kutha-kutha apik kayata Havana, Baracoa, lan Santiago de Cuba.

Sanajan sanksi AS, Turis Amerika uga duwe peran utama ing penghasil mata uang sing gumantung karo pariwisata ing Negara Pulau Karibia.

Masa depan Pariwisata Kuba sawise Castro bisa uga katon apik banget karo Perdana Menteri Manuel Marrero

layar nembak 2019 12 22 ing 17 58 41

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.