Argentina Breaking News Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Dolar Turis Argentina bakal dadi pati industri iki?

Apa Dolar Turis Argentina bakal dadi pati industri iki?
Dolar Turis Argentina

Langkah anyar kanggo ngatasi devaluasi Argentina Peso lan nyengkuyung pariwisata ing negara kasebut dianggep karo pamrentah bangsa. Salah sawijining aturan pertama sing bakal ditindakake dening perdana menteri anyar Argentina, Alberto Fernandez, minangka implementasi "dolar turis" - mata uang anyar sing bisa regane 30% luwih akeh tinimbang mata uang saiki.

"Kanggo metu saka krisis, kabeh sektor kudu menehi kontribusi, kalebu pariwisata," ujare presiden pamrentah nalika menehi presentasi garis besar inisiatif kasebut.

Pengumuman kemungkinan peluncuran "dolar anyar, Nanging, langsung nentang perlawanan lan protes sektor pariwisata terorganisir, sing isih ngelingi efek negatif sing ditindakake sawise nggawe langkah sing padha antara 2013 lan 2015 kanggo kerja eksekutif wektu sing dipimpin dening Cristina Fernández Kirchner (wakil presiden Argentina saiki).

"Dolar turis," nyatane, pungkasane bakal ngukum aliran sing ana gandhengane karo sing metu, segmen sing saiki paling kena pengaruh dening penurunan nilai bobot awak. Nanging ora mung iku, amarga turisme domestik uga bakal kena pengaruh negatif karo mata uang anyar.

"Langkah anyar bisa nyebabake kahanan kritis kanggo sebagian besar agensi perjalanan Argentina, sing umume ukurane cilik lan menengah," ujare Gustavo Hani, Presiden Federación Argentina de Asociaciones de Empresas de Viajes y Turismo, asosiasi sing nggabungake luwih akeh 5,000 agensi ing saindenging negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - Khusus kanggo eTN