Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

5 Tempat Paling Ndhuwur sing Bakal Dikunjungi ing Rwanda

Pilih basa sampeyan
golden-monkey-trekking-in-rwanda-500x334
golden-monkey-trekking-in-rwanda-500x334
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Rwanda duwe sejarah tragis lan, amarga iku, iku ora kalebu tujuan wisata paling apik ing Afrika. Nanging, negara Afrika makmur ing taun-taun pungkasan sawise pamrentahane nggawe sawetara perubahan, kayata nggawe Visa Rwanda gampang dipikolehi. Negara kasebut mesthine entuk dhaptar ing dhaptar kanthi narik pengunjung sing akeh banget saka saindenging jagad nganti margasatwa lan mujur nengen sing apik. Mangkene limang papan sing kudu dideleng saben wong ing kunjungan sabanjure.

Taman Nasional Nyungwe

Taman Nasional Volcanoes nawakake sawetara kegiyatan paling apik ing negara kasebut. Pengunjung bisa mlaku-mlaku ing gunung vulkanik sing apik lan melu acara sing ditawakake. Nglacak gorila, sanajan cukup larang, dadi atraksi utama taman iki lan minangka salah sawijining sebab masarakat ngunjungi negara kasebut. Taman iki uga nawakake kesempatan kanggo nglacak kethek emas, sing regane luwih larang. Dumunung ing sacedhake, Hotel Lima Volcanoes sing apik nampung akeh turis lan nulungi dheweke entuk lisensi sing cocog kanggo ngamati primata megah ing papan dununge.

Pusat Peringatan Genosida Kigali

Kanggo ngerti masarakat Rwanda, para turis kudu sinau babagan sejarah tragis kasebut. Kanggo nindakake iku, turis bisa ngunjungi Pusat Peringatan Genosida ing ibukutha negara kasebut. Pandhuan audio liwat tur menehi katrangan babagan tampilan, uga nyoba nerangake kedadeyan dina iki lan kepiye jagad iki kira-kira sejuta wong Rwanda dipotong. Memorial kasebut uga minangka kuburan kira-kira seprapat nyawa tanpa dosa sing ilang ing taun '94. Wiwit dibukak ing taun 1999, wis bisa digabung lan dikepung karo kebon sing asri.

Taman Nasional Nyungwe

Antarane atraksi utama ing sisih kidul negara kasebut, Nyungwe duwe sawetara keanekaragaman hayati paling sugih ing kabeh Rwanda. Alas ijo sing subur iki wewatesan karo sawahe teh, sing mbantu njaga kewan ing njero wates alas. Pengunjung bisa nglacak simpanse ing wilayah kasebut. Taman iki uga nawakake akeh dalan kanggo para pejalan kaki, sing bisa dadi saksi akeh spesies satwa sing apik lan pemandangan sing apik banget. Kanggo ngrasakake Rwanda kanthi bebas, turis malah bisa drive menyang taman nasional iki tinimbang njupuk bus tur.

Lake Kivu

Danau banyu tawa sing apik iki dununge ana ing sisih kulon negara kasebut lan paling gampang diakses ing kutha Gisenyi. Gisenyi ora akeh pedunung, mula mulane para pengunjung ing kana bisa ndeleng pemandangan sing apik lan papan sing sepi. Suhu ora munggah luwih saka 77 derajat Fahrenheit amarga dununge ana ing papan sing luwih dhuwur, sing nggawe santai lan renang ing pantai luwih nyenengake. Turis uga seneng nyetir ing antarane kutha sisih pinggir danau, utawa ing antarane Taman Nasional Nyungwe lan Taman Nasional Volcanoes, amarga lengkungan sing alus ing dalan kasebut ana ing antarane bukit-bukit lan pegunungan sing menehi pemandangan sing apik banget.

Taman Nasional Akagera

Akagera kalebu salah sawijining taman nasional paling dhuwur ing negara kasebut, lan siji-sijine yaiku swarga safari. Iki dianggep minangka salah sawijining savana paling apik ing Afrika Wétan sadurunge pembunuhan genosida, yaiku nalika kewan-kewan kasebut akeh sing tiwas utawa digiring liwat wates. Sawise ngenalake maneh macem-macem spesies lan undang-undang obrolan pamrentah, Akagera saiki dadi omah saka Lima Besar lan akeh kewan megah liyane kayata zebra, impala, jerapah, buaya

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.