24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Filipina Breaking News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Natal sing Agawe Mati: Topan Phanfone mateni 16 wong ing Filipina tengah

Natal sing Agawe Mati: Topan Phanfone mateni 16 ing Filipina tengah
Natal sing Agawe Mati: Topan Phanfone mateni 16 ing Filipina tengah
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Miturut pejabat pamrentah Filipina, paling ora ana nembelas wong sing tiwas, nalika Topan Phanfone nubruk pusat kasebut Philippines kanthi udan deres lan angin gedhe.

Dewan Pengurangan Risiko Bencana Nasional Filipina (NDRRMC) ujar yen sepuluh wong tiwas ing Iloilo lan enem wong ing provinsi Capiz ing Filipina tengah. Paling ora enem wong liyane dilaporake ilang, tambah.

Luwih saka 100 penerbangan domestik lan internasional wis dibatalake. Saklawasé 16,000 wong lelungan segara, meh 1,400 kargo gulung lan 41 feri terdampar amarga badai kasebut.

Wiwit Kamis esuk, NDRRMC ujar manawa kabeh kapal laut nerusake operasi.

Nanging, penerbangan menyang lan saka resor pulau Boracay ing provinsi Aklan tetep dibatalake lan atap bandara rusak.

Topan Phanfone mlebu ing dina Selasa awan ing provinsi Samar Timur. Sadurunge topan iki tekan tanah, pejabat lokal wiwit ngungsi wong saka wilayah sing bebaya.

Topan iki ninggalake jejak karusakan nalika nyebar ing Filipina tengah lan wilayah ing ujung kidul pulau utama Luzon ing negara kasebut. Banjir gedhe dilaporake ing pirang-pirang wilayah sing kena pengaruh lan sawetara sing ora ana listrik.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov