Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News Keslametan Warta Breaking Somalia Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

76 wong tiwas ing serangan teror Mogadishu

Luwih saka 70 wong tiwas ing serangan teror Mogadishu
76 wong tiwas ing serangan teror Mogadishu
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Paling ora pitung puluh enem wong, umume warga sipil, tiwas lan paling ora 90 wong cilaka Somaliaibukutha Mogadishu dina Setu, nalika bom truk mati ing pos pamriksa.

Ledakan gedhe banget ngrusak bis sing dikepung karo mahasiswa saka Universitas Benadir.

Uga ana laporan babagan petugas pemadam kebakaran antara pasukan keamanan lan militan Islam ing pos kasebut sadurunge jeblugan kasebut.

Miturut layanan ambulans Mogadishu, paling ora 76 wong tiwas ing jeblugan kasebut. Pejabat pamrentah lokal sadurunge nglaporake manawa 50 wong tiwas lan ngelingake manawa korban tewas bakal mundhak amarga akeh korban cedera.

Paling ora 90 warga sipil sing cilaka, miturut pejabat kasebut.

Miturut sawetara laporan, luwih saka selusin pejabat polisi kalebu korban.

Polisi Mogadishu ujar manawa para panyerang target target kantor pengumpulan pajak, sing ana ing cedhak titik pamriksa.

Nganti saiki, ora ana klompok sing nuntut tanggung jawab tumindak teroris kasebut. Serangan kaya ngono ing Somalia biasane ditindakake klompok jihadis Al-Qaeda sing ana gandhengane Al-Shabaab.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov