24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News Keslametan Warta Breaking Samoa Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

"Tulung, aku pengin urip!" Tanggepan saka Hawaii menyang Inggris sing mungkasi darurat Samoa Measles

Campak Samoa
Kepulauan Solomon: Turis mlebu kudu duwe bukti vaksinasi campak
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pengunjung ditrima maneh ing Samoa, yen para wisatawan sing teka duwe sertifikat vaksinasi campak. Samos ngangkat Negara Darurat Campak.

Samoa.lancaran  ujar: "Budaya sing apik, ramah lan pemandangan sing apik banget nggawe Samoa dadi tujuan wisata ing Pasifik sing sampurna."

Wabah campak Samoa 2019 diwiwiti wulan September 2019. Ing tanggal 26 Desember, ana 5,612 kasus campak lan 81 korban jiwa, saka populasi Samoa 200,874. Luwih saka rong persen populasi wis kena infeksi

Dokter lan perawat saka saindenging jagad, saka Hawaii menyang Inggris nyerah Natal karo kanca lan kulawarga kanggo nylametake nyawane korban wabah campak ing Negara Pulau Pasifik.

Negara darurat diumumake tanggal 17 November, sing mrentah supaya kabeh sekolah ditutup, supaya bocah-bocah ing umur 17 taun ora adoh saka acara umum, lan nggawe vaksin wajib. Ing tanggal 14 Desember, kahanan darurat ditambah nganti 29 Desember.  Aktivis anti-vaksinasi Samoa, Edwin Tamasese, dicekel lan dituduh "ngrayu prentah pamrentah".

Ing tanggal 2 Desember 2019, pamrentah ngetrapake kurfew lan mbatalake kabeh perayaan Natal lan rapat umum. Kabeh kulawarga sing durung divaksinasi diprentah nampilake gendera utawa kain abang ing ngarep omah kanggo ngelingake wong liya lan mbantu upaya vaksinasi massal. Sawetara kulawarga nambah pesen kaya "Tulung!" utawa "Aku pengin urip!".

Ing tanggal 5 lan 6 Desember, pamrentah nutup kabeh liyane kajaba sarana umum kanggo mindhah kabeh pegawai negeri menyang kampanye vaksinasi. Jam kurva iki diangkat tanggal 7 Desember nalika pamrentah ngramal 90% populasi entuk program vaksinasi. Nganti tanggal 22 Desember, kira-kira 94% saka populasi sing wis divaksinasi.

Tur Wisata mlebu Samoa kudu duwe bukti vaksinasi campak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.