24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Iran Breaking News Warta Breaking Irak News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

AS bisa uga ngluncurake Serangan Teror sing "dibenarkan" ing Bandara Internasional Baghdad

mateni2
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing langkah sing kaget Amerika Serikat dituduh mateni komandan Senior Iran Qasim Soleimani lan komandan milisi Irak Abu Mahdi Al-Muhandis nalika serangan udara ing konvoi sing nyopir cedhak area kargo ing Bandara Internasional Baghdad. Yaiku Bandara internasional paling gedhe ing Irak, dununge ing pinggiran kutha udakara 16 km ing sisih kulon kutha Baghdad, ing Gubernur Baghdad. Iki minangka pangkalan utama maskapai nasional Irak, Irak Airways.

Serangan kasebut uga mateni loro anggota milisi Irak liyane lan loro wong sing diarani tamu, miturut petugas ing komando gabungan Baghdad.

Presiden AS Donald Trump mung tweet Bendera Amerika tanpa komentar:

AS bisa uga ngluncurake serangan teror "wajar" ing Bandara Internasional Baghdad

Presiden AS Trump tweets gambar Bendera AS minangka tanggepan.

Salah sawijining anggota milisi liyane sing tiwas yaiku pimpinan hubungan masarakat kanggo klompok payung, Pasukan Mobilisasi Populer ing Irak, Mohammed Ridha Jabri. Gunggunge wolung wong tiwas.

Ora suwe sawise serangan kasebut, pejabat AS, kanthi anonim anonim, ujar marang Reuters yen serangan kasebut ditindakake marang rong target sing ana gandhengane karo Iran ing Baghdad. Pejabat kasebut ora gelem menehi katrangan luwih lengkap.

Iranian Pencet TV nuduhake video iki:

 

Pejabat kasebut ujar manawa mogok kasebut uga mateni Abu Mahdi al-Muhandis, wakil komandan milisi sing didhukung Iran sing dikenal minangka Pasukan Mobilisasi Populer.

Paling ora telung roket dipecat ing bandara, miturut pejabat keamanan Irak.

Roket kasebut ndharat cedhak terminal kargo udara, ngobong rong kendharaan lan sawetara wong cilaka, ujare Security Media Cell, sing nerbitake informasi babagan keamanan Irak.

Juru bicara Pasukan Mobilisasi Populer Irak nyalahake Amerika Serikat. Perdana Menteri Irak Abdul Mahdi ujar yen Sekretaris Pertahanan AS Mark Esper ngundang dheweke udakara setengah jam sadurunge serangan AS kanggo ngandhani babagan niat AS kanggo nggegir markas Kataib Hizbullah. Dheweke njaluk Esper kanggo mbatalake rencana AS.

Panguwasa AS durung nolak utawa tanggung jawab kanggo serangan kasebut.

Ing warta sing durung dikonfirmasi mung ing: Marinir AS nyekel lan nyekel perkara ing njaba Baghdad: Qais Khazali (Pimpinan Asaib Ahl al-Haq) Hadi al-Amiri (Kepala Organisasi Badr)

Pembenaran AS diringkes saka twitter: Ora ana negara utawa organisasi teror sing nate tanggung jawab kanggo nyerang warga negara kita utawa duta besar ing luar negeri. Kedutaan besar minangka lemah AS. Apa sampeyan ngerti sebabe kita duwe AS Marinir?

Kangge, wong Irak ana ing lurung-lurung ngrayakake matine Qasim Soleimani, pimpinan IRGC.

https://twitter.com/i/status/1212925841266675718

Warta liyane babagan Irak ing eTN

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.