Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara budaya Warta Pamrentah Iran Breaking News News tanggung jawab Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Sepira aman plancongan internasional kanggo Warga AS?

Sepira aman plancongan internasional kanggo Warga AS saiki (2020)?
irantr
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa lelungan internasional dadi luwih mbebayani ing taun 2020. Ing AS mateni wong Iran resmi dina iki ing Baghdad tegese gendera abang kanggo pariwisata ing saindenging jagad, lan khusus ing Iran, wilayah Teluk lan Israel. Perang antara Iran lan Amerika Serikat bakal ngganti kertu perjalanan, pariwisata, transportasi, lan perjalanan sing aman.

Sadurungé taun iki Iran ujar eTurboNews pariwisata bakal ngganti penghasilan minyak. Miturut Wakil Presiden Iran Ali Asghar Mounesanwha, wong Amerika lan Eropa olèh teka ing Iran. Iki dikumandhangake ing pirang-pirang pesen Facebook, siaran pers lan kampanye email dening operator tur Iran sing golek bisnis Amerika lan Eropa.

Kanthi pembunuhan Jenderal Soleimani, sing dianggep minangka salah sawijining sing paling pengaruh ing Iran, Amerika Serikat lan Iran bisa uga wis ana ing perang. Tumindak dina iki mesthi wae mateni hubungan lelungan lan pariwisata antarane AS lan Iran. Turis Amerika sing isih ana ing Iran bisa uga pengin nuli budhal. "Aja lelungan menyang Iran amarga ana risiko penculikan, penahanan, penahanan warga AS." Iki minangka peringatan ing situs web Departemen Luar Negeri AS kanggo sapa wae sing pengin lunga menyang Iran.

Dina Jumuah, Presiden Iran, Hassan Rouhani ngutuk banget serangan AS lan ujar manawa pembunuhan kasebut bakal nggawe Iran lan negara-negara bebas liyane luwih bertekad kanggo nglawan Amerika Serikat. Pimpinan Revolusi Islam Ayatollah Seyyed Ali Khamenei ujar dina iki, sapa sing mateni Panglima Pasukan IRGC Quds, Jenderal Qassem Soleimani, kudu ngenteni dendam.

Nganti saiki, fasilitas AS siyaga ing endi wae ing saindenging jagad. Penasihat perjalanan umum dening Departemen Luar Negeri AS kudu ana ing pipa langsung. Pentagon mung njamin warga AS yen dheweke bakal nglindhungi kepentingane ing endi wae ing jagad iki.

Target sing paling gampang nalika nerangake terorisme yaiku turis. Jagad iki ora dadi papan sing luwih aman kanggo para pelancong Amerika. Jagad iki mesthi ora dadi papan sing luwih aman kanggo komunitas pariwisata. Nganti bisa dingerteni kepiye organisasi gedhe UNWTO, WTTC, ETOA, USTOA bakal menehi reaksi saka kahanan anyar sing diadhepi jagad iki.

Sajrone rong taun kepungkur, Iran nggabungake rencana B kanggo mindhahake hubungan sing raket karo UNWTO Organisasi Pariwisata Dunia. Supaya industri pariwisata tetep urip, lan supaya bisa tuwuh, negara kasebut banjur pindhah menyang tangga teparo. Tehran ngumumake proyek kanggo ningkatake infrastruktur lan nggampangake pita merah kanggo upaya narik luwih akeh pengunjung saka negara-negara ing wilayah kasebut.

Iran nambahake Mesir, Azerbaijan, Suriah, Turki, Libanon, lan Georgia menyang dhaptar negara sing bangsane bisa entuk visa nalika teka. Rencana saiki dienggo nyegerake maneh jalur laut penumpang, kalebu rute antarane Iran lan Arab Saudi, Bahrain, Qatar, lan Oman.

Rencana kanggo sepur sing diwiwiti ing sisih kidul-kulon provinsi Khuzestan Iran, ngliwati Irak lan mungkasi ing kutha plabuhan Siria Latakia lagi direncanakake. Iran, Irak, lan Suriah setuju kerja sama kanggo ngembangake sistem kanggo nambah pariwisata agama. Iran terjangkau minangka tujuan lelungan sawise devaluasi mata uang, dhuwit, miturut sanksi.

Lelungan manca menyang Iran tansaya dadi 5.2 yuta wong sing teka ing 2015, saka 4 yuta taun sadurunge. Jumlah turis AS tekan 5,308 ing 2016, nganti 62% saka rong taun sadurunge, miturut Organisasi Pariwisata Dunia.

Apa owah-owahan rezim ing Iran? Sawetara ndeleng iki bisa dadi kesempatan kanggo para nom-noman ing Iran ngadeg lan njupuk wayahe mbrontak.

Teori konspirasi ing twitter saiki lagi rame. Posting paling anyar ngringkes: Iran kamungkinan bakal nuke bagean Arab Saudi banjur Arab Saudi, Israel, lan Turki bakal nuke Iran. Industri pariwisata lan pariwisata global durung diwiwiti wiwit taun 2020.

Dina iki menehi makna Tentrem Liwat Pariwisata penting liyane. Rolas taun kepungkur Pendhiri IIPT Louis D'Amore lan Juergen Steinmetz, penerbit eTurboNews bisa ngomong karo pimpinan Iran ing Balai Islam Masyarakat babagan Perdamaian Liwat Pariwisata. Dina iki Pusat Pariwisata Ketahanan lan Krisis Global kudu siyap kanthi nonton pembangunan paling anyar iki.
Presiden Safertourisme Dr. Peter Tarlow ujar: Tim Respon Pariwisata Cepet kita siyap.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.