24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Warta Breaking Irak News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Departemen Luar Negeri AS ngelingake kabeh warga AS supaya 'langsung mangkat Irak'

Departemen Luar Negeri AS ngelingake kabeh warga AS supaya 'langsung mangkat Irak'
Departemen Luar Negeri AS ngelingake kabeh warga AS supaya 'langsung mangkat Irak'
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kabeh warga AS dikon “mangkat Iraq enggal ”dening Departemen Luar Negeri AS. Peringatan pemerintah AS diterbitake dina iki.

Peringatan kasebut ditindakake sawise pambasmi AS Qassem Soleimani - komandan Angkatan Quds Iran, sawetara pimpinan senior milisi Shiia Irak sing dikuasai Iran ing serangan udara ing Bandara Internasional Baghdad, dina Jumuah esuk.

"Warga AS kudu mangkat liwat maskapai nalika bisa, lan gagal, menyang negara liya liwat darat," ujare Departemen Luar Negeri. "Amarga serangan milisi sing didukung Iran ing kompleks Kedutaan Besar AS [ing Baghdad], kabeh operasi konsulat publik ditanggepi nganti luwih dingerteni."

Pentagon ujar manawa mogok kanggo ngilangi Qassem Soleimani "dituju kanggo nyegah rencana serangan Iran mbesuk."

Sekretaris Negara AS Mike Pompeo ujar manawa Washington komitmen karo "de-eskalasi" sawise "tumindak pertahanan kanggo ngilangi Qassem Soleimani." Ing serangkaian tweet sing padha karo tembung, Pompeo ujar manawa dheweke wis ngomong karo Sekretaris Luar Negeri Inggris Dominic Raab, diplomat China paling terkenal Yang Jiechi, lan Menteri Luar Negeri Jerman Heiko Maas babagan pembunuhan kasebut.

Pejabat Iran wis janji bakal "males dendam" ing AS amarga tiwase Soleimani, kanthi Pimpinan Tertinggi Ali Khamenei ngelingake yen "dendam ngenteni para penjahat sing noda getih ing tangane."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov