Asosiasi Warta Breaking News Iran Warta Breaking Travel Breaking News US Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Napa warga Iran lan Amerika kekancan luwih rame tinimbang konflik politik

Pilih basa sampeyan
Napa warga Iran lan Amerika dadi kanca sing ora bisa konflik
Pariwisata Iran USA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Suwene rong puluh taun kepungkur, eTurboNews nggawe jaringan duta besar global eTN. Jaringan iki bisa dadi sebab sing apik, kenapa publikasi iki sukses lan wis dadi pamaca aktif ing luwih saka 200 negara ing saindenging jagad.

Nalika nyoba ngerti kepiye cara mikir lan kerja ing jagad lelungan lan pariwisata, duta besar eTN mesthi duwe peran penting kanggo nggandhengake kahanan pikiran saka wilayah kasebut.

Kanthi kedadeyan lan kahanan mbebayani ing antarane Amerika Serikat lan Iran, pesen saka duta besar eTN ing Teheran kasebut akeh banget. Iki menehi pitakon sing ditampa eTN ing rapat anyar taun 2008 nalika penerbit eTN dijaluk ing Iran dening wong Iran: Apa sampeyan mikir aku dadi teroris? 

Napa warga Iran lan Amerika dadi kanca sing ora bisa konflik

eTN Publisher pidato ing Aula Islam Rakyat ing Teheran ing taun 2008. Lungguh ing sandhinge yaiku pendiri Louis D'Amore lan presiden International Institute for Peace Through Tourism

Surat sing ditampa saka Teheran dina iki:

Wong Iran kaya wong Amerika kanca lan ora ana sing bakal ngowahi.
Wong-wong ing Amerika Serikat minangka wong sing dihormati, lan uga kita ing kene ing Iran.
Perselisihan kasebut antara Pemerintah kita. Iki dudu regejegan antarane para kawula.

Kaya sing sampeyan ngerteni, pariwisata minangka kunci perdamaian permanen lan hubungan antarane kaloro pamrentah kita.

Nanging kita duwe alangan kanthi cara iki. Wong Iran padha karo Amerika. Kita duwe emosi, duwe rasa tresna, tresna karo kulawarga, ngajeni tamu, ngajeni kekancan lan akeh sing nyawiji.
Aku dadi duta besar eTN meh 20 taun, lan kekancan karo sampeyan yaiku kekancan sing dawa. Minangka conto sing apik saka ambane kesamaan budaya.

Pintu supaya wong-wong bisa dolan bareng supaya mbukak iku penting.

Aku ngira ora ana kacilakan sing bisa mungkasi kekancan sing jero bareng karo akeh wong Iran lan AS.
Kabeh wong ing industri kita kudu ngupayakake ngilangi alangan kasebut.

Aku ora bisa menehi komentar babagan kahanan politik, lan kita ora bakal melu konflik iki.
Nanging aku seneng karo kanca-kanca ing eTN lan Rakyat Amerika, lan ora ana sing bakal ngowahi.

Sedulurmu Hamidreza.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.